Grabuna: Bu kasabada yaşadıklarını unutması mümkün değil

Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde çekilen "Grabuna" filmi, gündemde fazla yer almamasının nedenlerini düşündürdü bana. İyi bir tanıtım çalışmasının yapılmadığını düşünsem de, oyuncularının 'aşırı popüler' olmaması da bunda etkili diye düşündüm. 

Filmin yönetmenliğini, ilk uzun metraj deneyimini kazanan Tolga Savu üstlenirken, senaryo Ergin Kılıkçıer'in kaleminden çıkıyor.

Görüntü yönetmenliğini Serkan Gülgüler'in üstlendiği filmin müzikleri de Onur Gözüm ve Şerifcan Gözüm'e ait.

Hakan Akgün, Öykü Gürman, Kaan Yılmaz, Bahtiyar Engin, Mehtap Bayri, Ramiz Mullamusa, Ergin Kılıkçıer ve Özlem Gezgin gibi isimlerin rol aldığı filmi sinemada izledim. 

70'lerde Ankara'dan Edirne'ye tayin olan bir memurun hikayesini anlatan film, gizemli bir müzede hayatında bazı sorunlar yaşamış olan arkeolog Önder'in, Grabuna kasabasında bir araştırma yapmaya gitmesiyle başlıyor. İş için gittiği bu tuhaf kasabada paranormal yaşayan adam, burayı asla unutamayacaktır.

Çekimleri Çamlıca Köyü Müzesi'nde gerçekleştirilen filmde gözüme en çok batan detaylardan biri Öykü Gürman'ın oynadığı İpek karakterinin biraz fazla makyajlı olmasıydı. Karakter için bu kadar yapay bir görünümü ben mantıklı bulmadım. 

Biraz daha üzerine düşülse çok ses getirecek bir film olmasına rağmen gerek senaryodaki birtakım detaylar, gerek diğer hatalar nedeniyle sesini duyuramamış bir film olarak beyaz perdeden geldi geçti. Yine de gerilim dolu sahneleri ve tahmin edilebilir olsa da sonunu merak ettirmesiyle izlenebilir bir yapım.