Transferde bombalar ardı ardına patladı

Knicks, Bridges için dünyaları verdi. Paul Georg, Sixers oldu.  

Draftın ardından transferde hareketlilik başladı. Philadelphia Sixers ve New York Knicks ses getiren hamle yaparken, Oklahoma ise orta ölçekli takviyelerle eksik giderdi. Golden  State Warriors, Sacramento Kings ve Dallas Mavericks transferin diğer aktif takımları oldu..

Transferde bombalar ardı ardına patladı

İlk büyük hamle drafttan önce New York Knicks'ten geldi. Dördü korumasız 5 draft ve bir değişim hakkı karşılığında Mikal Bridges, Knicks oldu. Böylece  2017 Villanova kadrosu (Jalen Brunson, Donte DiVincenzo, Josh Hart ve Mikal Bridges) New York'ta toplandı. Nova Knicks yükleniyor diyebiliriz. 😀

Mikal Bridges, çift yönlü oynayan, hücum çeşitliliği olan, farklı pozisyon oynayıp savunabilen üst düzey bir rol oyuncusu. Knicks için ideal profil. Tek itirazım pahalıya mal olması. Knicks, elit seviye rol oyuncusuna süper yıldız fiyatı ödedi. Çok az süre bulan Bojan Bogdanovic karşılığında olması, takasın artı yönü. Draft açısından pahalı oyuncu açısından kayıpsız bir hamle. GM Leon Rose, OG Anunoby ile uzatmasıyla birlikte, Knicks çok güçlü gard ve kanat rotasyonu oluşturdu. İlk bakışta kadro Boston Celtics’i geçmeye yönelik kurulmuş gibi görünüyor. Bütçeyi kısalara ayırmanın sonucu Isaiah Hartenstein ayrıldı. Julius Randle'ı pivot oynarken izleyebiliriz.

Transferde bombalar ardı ardına patladı - Resim : 2

Sezona büyük maaş boşluğuyla giren Philadelphia Sixers, Paul George'u ikna etmeyi başardı. Devamında Tyrese Mexey'le uzatarak takımın ana omurgasını kurdular. Drafttan aldıkları Jared Mc Cain ve sözleşme yenileyen Kelly Qubre, dış şut katkısı sağlayacak. Calep Martin takıma enerji ve atletizm katacak takviye oldu. Eric Gordon ve Andre Drummond'la Sixers kadrosu şekillendi.

Transferde bombalar ardı ardına patladı - Resim : 3

2. tur seçimi olarak Philadelphia'ya katılan Adem Bona, Embiid ve Drummund'un arkasında 3. pivot konumunda. Temsilcimiz atletizmi ve fizik gücüyle savunmada iş yapar ama hücumda yok. Adem, sezonun ilk bölümünü Gelişim Ligi'nde geçirebilir.

Sixers çok tehlikeli bir o kadar da sakatlık riski yüksek takım oldu. Rol oyuncuları dışında Mike Conley türü derleyip toparlayacak bir saha içi lidere ihtiyaç var. Çünkü Joel Embiid ve Paul George play-off'ta ortadan kayboluyor. Mexey henüz o deneyime sahip değil.

Transferde bombalar ardı ardına patladı - Resim : 4

Erken hamle yapan takımlardan Oklahoma City Thunder, orta ölçekli takviyelerle bayağı eksik giderdi. Gözden çıkarılan Josh Giddey'in yerine gelen Alex Caruso ile  savunmaya bir savaşçı daha eklendi. Drafttan aldıkları Nikola Topic'in hücum yönlendirme özelliğiyle gard rotasyonu çeşitlendi. Isaiah Hartenstein hamlesi ise Oklahoma'nın ihtiyacı olan fizikselliği sağladı. Alman pivot bilinenin aksine iyi pasör. Oklahoma'nın pas oyununda bu özelliğini göreceğimizi düşünüyorum. Aaron Wiggins ve Isaiah Joe gibi iki rol oyuncusuyla sözleşme yenileyen Thunder, en büyük sorunu 4 numara için henüz hamle yapmadı. Bütçeyi büyük oranda kullandıkları için takas dışında iyi bir uzun forvet almaları mümkün değil. Oklahoma her biri savaşçı gardlara sahip. Ancak boyalı alana giren takımlar kolayca sayı buluyor. Hartenstein bir artı getirdi ama tek başına yeterli olmaz. Ribaund alan, temaslı oynayan 4 numara lazım. Geçen seneki derece ve play-off performansı yanıltmasın. Lakers, Denver ve Clippers gibi kalıplı takımlar için Oklahoma hâlâ kolay lokma.

Transferde bombalar ardı ardına patladı - Resim : 5

Klay Thompson'la yolları ayıran Golden State Warriors De Anthony Melton, Buddy Hield ve Kyle Anderson takviyesi yaptı. Warriors'un oyun aklına dayalı sistemini esnetmesini bekliyorum.

Transferde bombalar ardı ardına patladı - Resim : 6

Eski bir Lakers efsanesi olan Mychal Thompson, oğlu Klay'in Lakers yerine Dallas Mavericks'i tercih etmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını açıkladı. Klay bence mantıklı karar verdi. Dallas'da daha az baskı ve Luka Doncic kaynaklı boş şut imkanı bulacak. Quentin Grimes ve Naji Marshall,  Dallas'ın diğer takviyeleri oldu. Derrick Jones Jr'ın gidişi savunmayı olumsuz etkileyecek. Koç Jason Kidd'in Klay'ın rolüyle beraber çözmesi gereken sorun savunma.

Transferde bombalar ardı ardına patladı - Resim : 7

DeMarr DeRozan transferini Harrison Barnes'ın gidişiyle beraber değerlendirdiğimizde Sacramento için bayağı kârlı oldu. Kings play-off'ta ortadan kaybolan Fox ve Sabonis'in yapamadığı liderliği yapacak bir skorere kavuştu. Sacramento'dan ayrılıklar da bekliyorum. Örneğin Kevin Huerter.