New York Knicks'te tek hedef şampiyonluk

Knicks yüzüğe kilitlendi

Potansiyelini başarıya çevirme konusunda New York Knicks'i son sıraya yazarım..
NBA’in en büyük pazarı. Piyasa değeri en yüksek kulüp. Medya, lobi, reklam ve sponsorluk gücü sınırsız.

New York Knicks'te tek hedef şampiyonluk

Maçlarını oynadığı Madison Square Garden ayrı bir değer. Çok büyük tarihi geçmişe sahip. Süper yıldızlar için MSG'da oynamak bir şölen. Kobe Bryant, Michael Jordan ve Shaquille O'Neal gibi yıldızlar en görkemli performanslarını Madison Square Garden'da sergiledi.
Rakip olarak bu salonda oynamayı seven süper yıldızlar Knicks oyuncusu olma konusunda aynı oranda iştahlı değil. Cleveland’dan ilk ayrıldığı dönemde LeBron James'i almak için Knicks büyük çaba gösterdi ancak LeBron için Knicks bir alternatif bile olmadı. Aynı şey Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant ve Kyrie Irving'le yaşandı. Onlar da Knicks’e ilgi göstermedi. Çünkü Knicks çok kötü yönetilen bir kulüp. Knicks organizasyonu altında şampiyon olmanın zorluğunun herkes farkında.

New York Knicks'te tek hedef şampiyonluk - Resim : 2

Şu anda basketbol operasyonları başkanı olan Leon Rose, Knicks GM'i olduğunda, ilk olarak kötü imajı silmeye yönelik hamleler yaptı. Panikle hareket edip vasat oyunculara yüklü kontratlar vermedi. Sakin kaldı. Orta vadeli planla, kolektif anlayışla hareket eden bir takım inşa etmeye çalıştı. Büyük oranda da başarılı oldu. Jalen Brunson'ın organizatörlüğünde Josh Hart, OG Anunoby ve Mikal Bridges'le çift yönlü etkili olan gard ve forvet rotasyonu oluşturdu. Tek eksik bölge pivot pozisyonu kalmıştı. Isaiah Hartenstein'ın ayrılması ve Mitchell Robinson'un All Star arasına kadar sürmesi beklenen sakatlığı pivot sorununu büyüttü. Tahminim sezona Julius Randle'ı 5 numaraya kaydırarak başlanması, Randle'ın performansına bağlı olarak ara transfer döneminde gerekirse hamle yapılması yönündeydi.

New York Knicks'te tek hedef şampiyonluk - Resim : 3

Leon Rose sezonun başlamasına kısa süre kala Julius Randle, Donte DiVincenzo ve ilk tur draft hakkı karşılığında Karl Anthony Towns'u alarak beklemeyi tercih etmedi.
Kariyer ortalaması 23 sayı, 11 ribaund, 3 asist ve % 40 üçlük isabet oranı olan Towns önemli bir ofansif güce sahip. Bu yönüyle Mikal Bridges'le beraber Jalen Brunson'a hücumda destek olur. Çok iyi bir dış atıcı olmanın yanında orta mesafe ve boyalı alandan üretebilmesi hücumda çeşitlilik sağlıyor. Bu özellikler Knicks'in ihtiyacını önemli oranda karşılar. Bununla birlikte Towns için "İstatistik mini etek gibidir. Uzaktan bakınca güzeldir ama en önemli yeri örter " sözünün vücut bulmuş hali diyebiliriz. 2.13'lük oyuncu, fiziğinin aksine temaslı oyunu sevmiyor. Rakip sertlik gösterdiğinde siniyor. Bununla da bitmiyor. Towns baskı altında oynayamıyor. Play-off performansı genelde kötü. Savunma da ilgi alanına girmiyor. Karl Anthony Towns kolay maçların büyük oyuncusu, zor anların hayalet adamı. Maksimum kontratı alsın ve kimse onu zorlamasın istiyor. 

Hedefi şampiyonluk olan bir takım için bu defolar tolore edilir türde değil.

New York Knicks'te tek hedef şampiyonluk - Resim : 4

Koç  Tom Thibodeau’nun Towns’u yakından tanıyor olması avantaj. Minnesota döneminde beraber çalıştığı Karl Anthony Towns'un transferine onay verdiğine göre onun play-off’ta etkili olmasına yönelik bir planı olmalı.

New York Knicks tarihinde iki defa şampiyon oldu. En son 1973'te yüzük kazanan Knicks 1999'dan bu yana final bile görmedi. 52 yıl şampiyonluk,  26 yıl final hasreti New York için çok fazla. New York Knicks taraftarı "o sene bu sene" olsun istiyor. Ancak bunun gerçekleşmesi kolay değil. Rakipler çok güçlü ve Karl Anthony Towns'ın kendini aşması gerek.