LeBron istedi, JJ Redick Lakers koçu oldu

Liyakat esastır

Lakers çok sayıda asistan koç arasından tercihini herhangi bir antrenörlük deneyimi olmayan JJRedick yönünde kullandı. Başarılı bir oyunculuk geçmişi olan Redick basketbolu bırakmanın ardından yorumculuk yapıyordu. LeBron James ile beraber yaptıkları bir de podcast olan Redick burada yaptığı taktik analizlerle LeBron'u etkilemeyi başardı. Bunun sonucu da Lakers koçluğu oldu.

LeBron istedi, JJ Redick Lakers koçu oldu

Connecticut Üniversitesi'ni iki kez üst üste NCAA Şampiyonu yapan Dan Hurley hariç Lakers'ın görüştüğü adaylardan hiçbiri tatmin edecek seviyede değildi. Hurley de kısa bir süre düşünüp Lakers'ı reddetti. Taktik dehası ve oyuncu gelişiminde usta olan Hurley sadece bugün için değil LeBron sonrası yapılanması için uygun bir koçtu. Hurley'in Lakers'ı reddetmesi, takımın ne kadar kötü yönetildiğinin dışa vurumu oldu. Hiçbir potansiyelli koç baskının ve işine karışanın bu kadar çok olduğu ortamda olmak istemez. 
Sonunda ideal olmayanlar arasından güç sahiplerini mutlu edecek biri seçildi.

LeBron istedi, JJ Redick Lakers koçu oldu - Resim : 2

JJ Redick finansal açıdan Lakers'ın sevdiği profil. Jeanie Buss koçlara yüksek maaş vermeyi sevmiyor. Yıllık 8 milyon dolar NBA standartlarının altında rakam.
Deneyimsiz oluşu dominant koçla çalışmayı sevmeyen LeBron James için artı özellik. 22. NBA sezonuna hazırlanan Lebron James için kendisinden üç sezon sonra draft edilen ve 2021 yılında emekli olan JJRedick, kafasına göre oynama, oyun planına karışma, olası bir başarısızlık durumunda ise faturayı ödeyecek kişi demek. LeBron bunu sever. Kulübü oyuncağı gibi gören Jeanie Buss ve akıl hocaları da müdahale edebilecekleri için memnun. Yorumculuk yapan JJRedick için de, her ne kadar şartlar zor olsa da Lakers koçluğu büyük bir vitrin. JJ Redick-Lakers birlikteliği tam bir alan ve veren razı hikâyesi. Tarafları mutlu eden bu birlikteliğin taraftarın yüzünü güldüreceğini sanmam. Lakers'ın bu kafayla şampiyon olması zor.

LeBron istedi, JJ Redick Lakers koçu oldu - Resim : 3

GM Rob Pelinka, JJRedick'in basketbol zekasından etkilendiklerini söylerken, onu deneyimli asistanlarla destekleyeceklerini ekledi. Scott Brooks, Sam Cassell, Jared Dudley ve Rajon Rando'nun Lakers teknik ekibine katılması bekleniyor. Adı geçen isimler içinde Sam Cassell kısa sürede dikkat çekici bir asistanlık kariyeri yaptı. Stafın ortak özelliği oyuncularla ilişkilerinin iyi olması. Başantrenör olarak NBA’in en kötüleri arasına girebilecek performans sergileyen Scott Brooks dahil.

LeBron istedi, JJ Redick Lakers koçu oldu - Resim : 4

Bununla birlikte minimum kontratla Lakers’a katılması beklenen Chris Paul ve Rajon Rando’yu bir arada hayal edemedim. İkili Rando’nun Lakers forması giydiği dönemde sıkı bir kavga etmişti ve araları iyi değildi. Her ikisi de profesyonelliği benimsemiş isimler olduğundan sorun çıkacağını sanmam. Ancak ara ara o kavgayı hatırlayacaklarına eminim.