Kârlı alışveriş için bekleme zamanı

Duraklama dönemi

Transferdeki hızlı başlangıç yerini sessizliğe bıraktı. Sezon başlamasına yakın hareketlenme bekliyorum. İlk takaslar 5+1 ilk tur ve 2 ilk turla başlayınca satıcı konumundaki takımlar yüksek bedel istemeye başladı.

Draft haklarının Oklahoma City Thunder,  Brooklyn Nets, Portland Trail Blazers ve Utah Jazz gibi takımlarda toplanması ve bu takımlardan Jazz, Nets ve Portland'ın yeniden yapılanma sürecinde, Oklahoma'nın ise draft hakkı vermeden ilerlemek istemesi diğer etken. Almak isteyenin (Bucks, Phoenix vb) hakkı yok, hakkı olanın da harcamaya niyeti yok.

Los Angeles Lakers, Houston Rockets, San Antonio Spurs gibi draft hakkı ve genç oyuncusu olan takımların takas yapma ihtimali var. Şayet onlar hamle yaparsa,  tercihleri piyasayı şekillendirir. Elde kalanların fiyatı düşer. Bekleyen, fırsat transferi yapabilir.

Kârlı alışveriş için bekleme zamanı

Sihirbazlarda işlem tamam

Orlando Magic iç ve dış transferde yaptığı birkaç hamleyle kadroyu şekillendirdi. Kentavious Caldwell Pope'la kısa savunması güçlendi. Drafttan aldıkları Tristan Da Silva ile de kanat forvet pozisyonuna uygun bir yedek ilavesi yapıldı. Jonathan Isaac, Mo Wagner ve Gigo Bitadze ile sözleşme uzatılmasını Wendel Carter Jr yolcu diye yorumladım. Jonathan Isaac 5 numaraya kayar. Bu arada 5 yıllık kontratın maaşı makul. Ayrıca takım opsiyonlarıyla Isaac'ın sakatlık riskine önlem alınmış. Isaac as pivot olur, Wagner ve Bitadze onu yedekler.
Orlando Magic savunmacı kimliğini artırarak korumuş görünüyor. Oyun kurucu ve dış şut eksiği yerli yerinde. Koc Jamahl Mosley geçen sene olduğu gibi forvetler üzerinden birebir oynatarak ve oyuncularına şut atma özgürlüğü tanıyarak sorunu azaltmayı düşünüyor olmalı. Bir yere kadar işler. Ancak play-off'ta zor. Bir diğer kuşkum KC Pope'un hücumu. En iyi dönemini LeBron ve Jokic'le yaşayan Pope bitirici olarak çok iyi. İkili sıkıştırmada verilecek pası köşeden üçlükle asiste dönüştürmede usta. Ancak karar verici olarak çok kötü. Saf oyun kurucusu olmayan Mosley'in KCP'yi hücumda nasıl besleyeceğini merak ediyorum. Şayet KCP'nin birebir oynamasına izin verirse Detroit dönemindeki gibi saç baş yoldurur.

Kârlı alışveriş için bekleme zamanı - Resim : 2

Nokta atış

Milwaukee Bucks küçük ama yaratacağı etki büyük iki hamle yaptı. Garry Trent Jr ve Taurean Prince ile 2 ve 3 numaraya takviye yaptı. Özellikle Garry Trent Jr'un minimum kontratı kabul etmesine şaşırdım. 15 milyon dolarlık teklif almıştı. Bu sene için 2.5'a razı olmasını seneye çift haneli uzatma sözü aldı olarak yorumladım. Böylece Damian Lillard'ın yanına çift yönlü katkı veren iki iyi savunmacı eklendi. Birebirden üretebilen Garry Trent'in bazen 3. skorer olarak skora katkı yapmasını bekliyorum. Lillard ve Antetokounmpo'nun formda olduğu bir senaryoda Milwaukee iddialı hale geldi.

Kârlı alışveriş için bekleme zamanı - Resim : 3

Pelikanlar aradığını buldu

New Orleans Pelicans, Dejounte Murray'ı alarak hücum yönlendirecek oyun kurucuya kavuştu. Atlanta döneminde savunmada düşüşe geçen Murray defansif özellikleri iyi oyuncularla oynayacağı için Spurs günlerine yakın bir savunma performansı bekliyorum. Pelicans'ın sıradaki hamlesinin Brandon Ingram'ı göndermek olacağını düşünüyorum. Pelikanlar önümüzdeki sezon kontratı bitecek Ingram'la devam etmek istemiyor.  Ingram çok şey vadeden ancak azını veren biri. Ayrıca istikrar ve sakatlık riski çabası. Trey Murphy'nin forvet oynaması Zion Williamson'a alan açma adına daha uygun. Pelikanlar ayrılan Valanciunas'ın yerine pivot almalı. Çaylak Missi çok ham. Daniel Theis ise yetersiz. Bu ikiliye güvenip sezona başlanılmaz.