Güneş doğudan doğar

Doğu Konferansı için gruplara ayrıldı diyebiliriz. Dört takım (Boston Celtics, Milwaukee Bucks, New York Knicks ve Philadelphia Sixers) zirve mücadelesi verecek. Nba şampiyonunun bunlardan biri olması yüksek olasılık. Çünkü Batı'da bu dörtlüyü yenecek takım yok.
Cleveland Cavaliers, Indiana Pacers, Orlando Magic ve Miami Heat’ten oluşan diğer grup ilk 6 içinde yer alarak doğrudan play-off yapması muhtemel takımlar.

Chicago Bulls ve Atlanta Hawks'ın gücü anca play-in için yeterli. Yeniden yapılanma sürecindeki Toronto Raptors ve Charlotte Hornets'ın temel amacı drafta yatmak. Atlanta ve Chicago'nun durumuna göre istemeden de olsa play-in'e kalabilirler.

Detroit Pistons yeni koçu BJ Bickerstaff yönetiminde play-in için mucadele verir ama kadro kalitesi izin vermez. Brooklyn Nets ve Washington Wizards Doğu'nun son iki sıra adayı. Onların bugünle işi yok.  Planları geleceğe yönelik. 

Güneş doğudan doğar

Son şampiyon Boston Celtics ana çekirdeğini uzun süreli kontratlarla korudu. Üstüne Lonnie Walker ve çaylak Baylor Scheiernan ile rotasyonu genişletti. Koç Mazulla ve Tatum-Brown ikilisi şampiyonluk baskısından kurtuldu. Yüzükleri ve kredileri var. Özellikle koçun buna ihtiyacı vardı. Pivot Kristaps Porzingis'in sakatlığı dışında sorun yok. O da en kötü All Star arasından sonra oynar. Yokluğunda Al Horford, Luke Kornet ve Xavier Tillman rotasyonu normal sezon için yeterli. Bununla beraber Celtics'in işi geçen seneye oranla daha zor. Çünkü rakipleri güçlendi.

Güneş doğudan doğar - Resim : 2

Milwaukee Bucks bir hamleyle gard savunmasındaki geçirgenliğe çare buldu. Gary Trent Jr yapabildikleriyle Kripton gezegenindeki Kal-El'in dünyada Superman olması gibi Bucks için anahtar oyuncu haline geldi. Savunması, hücum yönlendirme becerisi, dış şutu, toplu topsuz üretebilmesiyle Damian Lillard için ideal partner. Geçmişte Portland'da uyumlu oynamış olmaları önemli referans. Giannis Antetokounmpo'nun iyileştiğini de eklediğimizde Milwaukee'nin şampiyonluk rüyası görmesinin önünde engel yok. Yüzük mücadelesinde Lillard'ın eski günleri hatırlaması önemli. Bir de Bucks, Doc Rivers'tan fazla şey beklemeden yapmalı planlarını. Geçmişteki play-off performansı koçluk yeteneğinin sınırlı olduğu hakkında yeterli referans veriyor.

Güneş doğudan doğar - Resim : 3

New York Knicks 52 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek için 6 draft hakkı ve üç oyuncudan vazgeçerek Mikal Bridges ve Karl  Anthony Towns hamleleri yaptı. Çift yönlü oynayan, savunmada etkili gard ve forvet rotasyonuna ilave olarak dış sut ustası pivot Karl Anthony Towns hiç fena durmuyor. Geçtiğimiz sezon 40 dakika üstü oyunda tutarak çoğu oyuncusunu sakatlayan Tom Thibodeau'nun rotasyon yapmayı hatırlaması gerek. Tecrübe ve uyum, Knicks'in aşması gereken sorunlar. Knicks yüzüğün en büyük adayı değil ama o yolun yolcusu. Kim bilir bu defa rakipleri pist dışına itmeyi başarır belki.

Güneş doğudan doğar - Resim : 4

Mexey ve Embiid dışında takımı yeniden kuran Philadelphia Sixers iddialı bir yapı oluşturmayı başardı. Paul George, Caleb Martin, Kelly Qubre, bençten gelecek Eric Gordon, Reggie Jackson, Kyle Lowry ve yeniden NBA'de sahne alacak olan Guershen Yabusele ile Sixers gayet iyi rotasyon oluşturdu. Taktik ustası Nick Nurse'un yönetiminde, Sixers yüzük adayı. Takımın yıldızları Embiid ve Paul George'un baskı altında ortadan kaybolması önemli sorun. Ayrıca Mexey ve Yabusele dışındaki önemli oyuncular sakatlığa çok yakın isimler. Sixers sağlıklı kalabildiğinde tehlikeli takım.