Batı’da taşlar yerinden oynadı

Batı Konferansı'nda sezonun çekişmeli geçmesini bekliyorum. Birbirine yakın çok takım var. Bununla birlikte konferans olarak güç kaybetti. Temel taşlar yerinden oynadı. Paul George, Clippers'tan ayrıldı. Splash biraderlerin Golden State hikayesi sona erdi. Klay Thompson artık Dallas oyuncusu. Denver Nuggets finansal sebeplerden Kentavious Caldwell Pope'u takımda tutamadı. Rotasyon çok daraldı. Lakers hamlesiz kaldı. Phoenix koç değişimi ve bir iki küçük takviye ile yetindi.

Batı’da taşlar yerinden oynadı

Oklahoma City Thunder transfer dönemini  iyi geçirdi. Eksik yönlerini önemli ölçüde tamir etti. Josh Giddey-Alex Caruso değişimi gard savunmasındaki açığı giderdi. Oklahoma kısalarını geçmek zordu, artık çok daha zor. Isaiah Hartenstein ise boyalı alana fiziksellik katacak önemli ekleme oldu. Şu anda tek sorun net bir 4 numaranın olmayışı kaldı. Ana plan olarak değil ama zaman zaman Chet Holmgren'in 4 numaradan süre almasını bekliyorum. Pas ve dış şut yeteneğiyle hücumda artı, potadan uzaklaşacağı için savunmada eksi yazar. Kısaların etkin savunmasıyla bunun sorun olacağını sanmam. Bu sene Chet'i 4 numarada izlemeye hazır olalım. Oklahoma normal sezon için ilk sıra adayım. En kötü ilk 3 içinde sezonu tamamlar.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 2

Minnesota  Timberwolves önemli bir kayıp verdi ama bence gücünden kaybetmedi. Karl Anthony Towns'ın ayrılığı ofansif olarak kayıp olsa da finansal açıdan Kurtlar bunu yapmak zorundaydı. Artık Minnesota'nın Kralı Anthony Edwards. Etkin savunması, Donte DiVincenzo ve çaylak Rob Dillingham'ın katılımıyla genişleyen rotasyonu, Minnesota'yı Batı'da zirve adayı haline getiriyor.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 3

Geçen yılın finalisti Dallas Mavericks savunmadan taviz verme pahasına hücuma yatırım yaptı. Klay Thompson çok rahat boş şut imkanı bulacağı bir takıma geldi. Savunmacı kanatlar Josh Green ve Derrick Jones Jr'u kaybeden Dallas'ta savunma yükü uzunların sırtına bindi. Daniel Gafford ve Dereck Lively'nin işi zor.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 4

Denver Nuggets, Kentavious Caldwell Pope'un kaybıyla rotasyonda daralma yaşadı. Yeni isimler Russell Westbrook ve Dario Saric belli katkı verir ama yetmez. Koç Michael Malone sürpriz isimlerden ekstra katkı almak zorunda. Aksi takdirde Denver'ın sezonu zor geçer.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 5

Phoenix Suns sezona koç değişimi ile girecek. Mike Budenholzer’ı tek planla oynadığı ve esnek olmadığı için eleştirsem de savunmadaki ustalığına saygım var. Bu açıdan Phoenix için kazanç oldu. Üç süper yıldızı zaten skor üretir. Phoenix’in savunmaya ihtiyacı var.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 6

Sacramento, Lakers, Clippers, Pelicans ve Golden State play-off ile play-in sınırında gezmesini beklediğim takımlar.

Sacramento Kings'te kanat rotasyonu zayıfladı ama gard rotasyonuna önemli takviyeler geldi. Çaylak Devin Carter'ın savunmaya, DeMarr DeRozan'ın hücuma zenginlik katmasını bekliyorum.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 7

Çaylak Dalton Knecht dışında hamle yapmayan Lakers'ın sıfır deneyimli koçu JJRedick yönetiminde geçen seneden daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü Darvin Ham, Lakers'ın önündeki en büyük engeldi. Yokluğu büyük artı.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 8

Yeni salonu için 1 milyar dolar harcayan Clippers, Paul George'a istediği parayı vermeyerek büyük güç kaybetti. İddialı bir Clippers izlememiz için James Harden ve Kawhi Leonard'ın ekstra performansı gerek. Clippers’ın pivot rotasyonu yetersiz.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 9

Dejounte Murray'ı alan New Orleans Pelicans yıllar sonra oyun kurucu ile oynayacak. Onların da Clippers’ın olduğu gibi boyalı alanda sorun yaşamasını bekliyorum.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 10

Golden State Warriors'ta bir devir kapandı. Splash biraderler yok artık. Klay Thompson üçlüklerini Dallas için atacak. Finansal açıdan zorunlu hamleyi doğru bulmakla beraber Warriors'ın oyununda daha fazla atletizm göreceğimizi düşünüyorum.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 11

Pivot Donovan Clingan yerine gard Reed Sheppard tercihi Houston Rockets'ın geleceği Alperen Şengün üzerine kuracağını gösterdi. Play-in için mücadele edeceğini düşündüğüm Rockets'ın sezon içinde Jalen Green'i takaslanması yüksek olasılık.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 12

Memphis Grizzlies durumu en belirsiz takım. Ja Morant sakatlıktan döndü. Sorunlarından arınmış bir Morant'ın sürüklediği Grizzlies, çaylak Zach Edey de katkı verirse doğrudan play-off bile yapabilir. Ancak hamstring sakatlığı yaşayan Jaren Jackson JR uzun süre parkelerden uzak kalırsa drafta yatan bir Grizzlies bizi bekler.

Batı’da taşlar yerinden oynadı - Resim : 13

San Antonio Spurs, Portland Trail Blazers ve Utah Jazz'ın 2025 draftı için mücadele edeceğini düşünüyorum. Jazz kadrosu bir şekilde play-in zorlar ama GM Danny Ainge bir noktada müdahale eder. Çok önemli yıldız adaylarının gireceği 2025 draftı Ainge'in iştahını kabartmıştır. Bu fırsatı kaçırmak istemez..