Alperen Şengün için ektiğini biçme zamanı!

Alperen'in yılı.

Alperen Şengün için bu sezonun anlamı çok büyük. Nba'de üç yılı geride bırakan 22 yaşındaki oyuncumuzun sezon sonu çaylak kontratı bitecek. Sekiz sıfırlı bir sözleşme imzalayacağı kesin. Belirsiz olan sekiz sıfırın önündeki rakam.

Alperen Şengün için ektiğini biçme zamanı!

Alperen 5 yıl 225 milyon dolar kazanabilir. Ancak Houston Rockets yönetimi şu ana kadar bu parayı vermeye yanaşmadı. İki taraf 21 Ekim’e kadar anlaşamazsa -ki öyle görünüyor- Alperen sezon sonu sınırlı serbest oyuncu olacak. Bununla birlikte Houston’ın oyuncumuza maksimum teklif yapmaması, ondan vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Sezon içindeki gelişimine bakıp ona göre bir ücret belirlemek istiyorlar. Houston’ın bu seneki draftta pivot Donovan Clingan’ı alma fırsatı varken Alperen’le uyumlu bir stili olan gard Reed Sheppard’ı seçmesi oyuncumuza olan inancın göstergesi.

Alperen Şengün için ektiğini biçme zamanı! - Resim : 2

Üç yılda 210 maça çıkan Alperen geçtiğimiz sene 21 sayı  9.3 ribaund, 5 asist, 1.2 top çalma ve %53 saha içi isabetiyle All star seviyesinde performans sergiledi. Ofansif açıdan sürekli gelişim gösterdi. Çok yönlü oyunu, pozitif karakteri ve yüksek basketbol zekasıyla özel oyuncu.

Alperen Şengün için ektiğini biçme zamanı! - Resim : 3

Koç Ime Udoka, sezon öncesi hazırlık kampında fizik olarak çok iyi durumda olan oyuncumuzun hücumun merkezinde olacağını, daha fazla üçlük kullanacağını ve çift yönlü katkı vereceğine olan inancını dile getirdi. Sert ve otoriter bir koç olan ve kimseye şirin görünmek gibi amacı olmayan Udoka bu sözleri ediyorsa Alperen'e olan inancından dolayı eder. Geçen sene göreve geldiğinde Alperen'in savunma eksiğine dikkat çekmişti. Bu sene ise hücumun yanında defansına güvendiğini söyledi. Basketbolcumuz bir sene içinde koçunu ikna etmeyi başarmış. Alperen, Udoka’nın söylediği gibi oyunun iki yönünde aşama kaydederse Houston olmasa bile bir başka takımdan maksimum kontrat teklifi alır. Her şey oyuncumuzun elinde.

Alperen Şengün için ektiğini biçme zamanı! - Resim : 4

Kendisi gibi genç ve ispat çabasındaki çaylaklarla oynayan Alperen'in bu sene deneyimli bir yol göstereni olacak. Takıma yeni katılan pivot Steven Adams 31 yaşında, 10 yıllık NBA kariyeri var. Sahada elinden geleni yapan ve takım arkadaşlarını doğru yönlendiren saygın bir karakter. Oyuncumuza mutlaka olumlu katkısı olacaktır.

Alperen Şengün için ektiğini biçme zamanı! - Resim : 5

Houston Rockets play-in yarışında olacak gibi görünüyor. Kawhi Leonard'ın sakatlanması Clippers için yıkım olmakla beraber, Rockets’ın içinde bulunduğu rakip takımlar için avantaj. Kawhi'nin olmadığı bir senaryoda Clippers devre dışı demektir. Roketlerin kadrosundaki potansiyelli gençlerden bazılarını göndereceği bir takasla takımı güçlendirme şansı var. Böyle bir hamleyi bekliyorum. İsabetli bir veya iki takviye Houston'ı doğrudan play-off adayı yapabilir.