Troller, hain atlar, şeytani kuşlar.. Duman'dan 11 yıl sonra yeni albüm müjdecisi, metaforlarla dolu 2 yeni şarkı...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Modern Türk rock müziğinin altın yıllarının en parlak çıkışlarından birini yapmıştı Duman, 1999 tarihli Eski Köprünün Altında albümüyle...

O vakit 12 yaşında bir kız çocuğu olan bendenizin asi bir ergen olarak Duman fanlığına geçiş yapması 2002 tarihli "Belki Alışmam Lazım"a tekabül eder.

Aynı zamanda grubun Sezen Aksu cover'i "Her Şeyi Yak"ının da içinde bulunduğu albüm geniş kitlelere yayılmasının da fitilini ateşlemişti hiç şüphesiz.

"İçerim Ben Bu Akşam"dan, "Hangi "Oje Yakışmaz Ki Kız Sana Ya"; "Ah Eğleniyor Kendi Başına Neşesi Yeter"den, "Haberin Yok Ölüyorum Ayrılırken Ben İçiyorum'a her birini Blue Jean posterleriyle posterleriyle kaplı ergen odamda evire çevire dinleyip ezberlediğimi hatırlıyorum. 

Troller, hain atlar, şeytani kuşlar.. Duman'dan  11 yıl sonra yeni albüm müjdecisi, metaforlarla dolu 2 yeni şarkı...

1994 yılında ilkokul birinci sınıftayken üst sınıflardan bir çocuğun t-shirt'ünde görmüştüm ilk kez Kurt Kobain'in adını...

Öldüğü yıl belki de yaşarken olduğundan çok daha büyük bir kasırga kopmuştu.

Duman da yolun başından beri bu türün hakkını layığıyla yerine getirmeyi sürdürüyor.

2013 yılında çıkardıkları Darmaduman albümünden tam 11 yıl sonra geleceği müjdelenen yeni albümün paylaşılan ilk iki şarkısı ‘Nerde Benim Kafam’ ve ‘Kufi’ grubun köklerine nasıl da sıkı sıkıya bağlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Şimdiden çok konuşulan mesajlarla dolu Kufi'den önce cayır cayır grunge ve Nirvana kokulu Nerde Benim Kafam'la başlamak istiyorum ben. 

Bana ilk dinleyişte "Nerde benim gecem gecem gecem Nerde benim gecem, değişemem" diye haykıran Kaan; pandemi boyunca müzik sektörünün ocağına incir ağacı diken saçma sapan müzik yasaklarını aklıma getirdi.

00.00'dan sonra olan müzik yasaklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Sanki virüs sadece gece yarısından sonra bulaşıyor gibi...

Altyapı olarak çok orijinal durmasa sözler ve vokaliyle kendine haslık kazanmayı başarıyor bu parça. 

Gelelim grubun hayranlarını tutuklanmalarından korkutan Kufi'ye...

Öncelikle kimse kusura bakmasın, bu Duman'ın ne ilk ne de son dik duruşu.

Şarkı sözleriyle tam yerine rast gelip manzara koymaları maziye dayanır.

"Hadi keyfine bak, inan bana, aldanma öbür dünyaya, hayatı yaşa, korkma"; "ortada bir dergah var, devrilir başın yarar, arkasında tezgah var, lem yelid ve löp yutar"; "biberine, gazına
copuna, sopasına, tekmelerin hasına, eyvallah" diyeli çok oldu bu adamların...

Dolayısıyla bazıları gibi mış gibi yapmak, görünmek ve birilerine yaranmak için ceplerini doldurmak yerine aslanlar gibi şarkılarını yapıyorlar, sözlerini sakınmıyorlar.

Yeni albüm haberi, grubun resmi sosyal medya hesabından "Yakında sizlerle" notuyla paylaşıldı. 

Net tarih verilmese de bir gece ansızın gelebilirim diyor, Duman...

Biz de onların bu pervasız, çeyrek asır önce kalbimize ekilen asi tohumlarıyla çiçeklenmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: