İngiliz devi Placebo solisti Brian Molko yine “anı yaşama hassasiyeti”nden ödün vermedi! Konserde çekim yapmak isteyen hayranlarına göz açtırmadı!

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

İngiliz alternatif rock devi Placebo'yu yakından takip edenler, 18 Temmuz 2022'deki  PSM Loves Summer kapsamındaki konseri hemen hatırlayacaklardır. 

İngiliz devi Placebo solisti Brian Molko yine “anı yaşama hassasiyeti”nden ödün vermedi! Konserde çekim yapmak isteyen hayranlarına göz açtırmadı!

Bu konserde grubun deyim yerindeyse "taş" gibi çalmasından daha çok konuşulan Brian Molko'nun telefon hassasiyeti yüzünden seyirciyle girdiği sözlü atışmaydı. 

Konserden önce "Video çekerseniz saygısızlık edersiniz. Anı yakalayın. Sizinle bütünleşemeyiz. Barış sizinle olsun. Namaste" şeklinde bir uyarı vardı. 

Ancak konserin başlamasıyla duygularına hakim olamayan fanlar telefonlara davranınca solisit Brian Molko'nun “Bencil olmayın, telefonlarınızı indirin ve anı yaşayan insanlara engel olmayın” şeklindeki sert uyarısı salonda adeta soğuk rüzgarlar estirmişti.

Brian Molko'nun bu konudaki tutumunda ısrarlı olduğu dün akşamki konser öncesinde yapılan uyarılarla tescillenmiş oldu. Seyirci de zaten iki sene önceki konserden antremanlı olduğu için aralardaki  birkaç ekran dışında yoğun bir çekim trafiği yoktu. Zaten telefona davrananlar da aynı hızla Brian tarafından afişe edildiği için cesaret eden de pek çıkmadı. 

İngiliz devi Placebo solisti Brian Molko yine “anı yaşama hassasiyeti”nden ödün vermedi! Konserde çekim yapmak isteyen hayranlarına göz açtırmadı! - Resim : 2

Placebo'nun sahnede kullanmayı tercih ettiği görsellerden, Brian'ın giydiği skinny jean'e grup zaten bangır bagır 90'lı yılların hit müzik kanalı VH1'dan fırlamış gibi görünüyor. Bu kararı beğensek de beğenmesek de durum bu. Eğer bir Placebo konserine geliyorsanız o telefonları zor da olsa sakince yere bırakmayı öğreneceksiniz. Aksi takdirde her iki taraf için de durum çekilmez oluyor.

Gelelim konserin akıbetine... Bir önceki konserde daha az bilinen şarkılarından oluşan bir set-list ile dinleyici karşısına çıkan Placebo bu kez Every You Every Me, Song to Say Goodbye, Bitter End gibi hitleri ardı ardına patlatmayı tercih etmişti. Kendi adıma en sevdiğim şarkılarından bir olan Soulmates Never Die'i canlı canlı dinlemek de paha biçilmez oldu.

 'Try Better Next Time' şarkısının dizelerini 'Free Palestine'  (Filistin'e Özgürlük) olarak değiştiren Brian Molko seyirciden büyük alkış aldı. Massive Attack geçtiğimiz haftalarda verdiği İstanbul konserinde Filistin'le dayanışmanın önemine dikkat çekmişti. Global çapta ses getiren bu toplulukların bu duruşları çok kıymetli ve saygı duyulası... 

Brian Molko hiçbir zaman seyircisiyle "aşk yaşayan", "cilveleşen", "sosyalleşen" adına ne derseniz deyin temas kuran bir solist olmadı. Yaş aldıkça da bu konudaki tutumu sertleşiyor. Ancak ben herkesin aksine özellikle final şarkısı Running Up That Hill'in son anlarında vücut dilinden mesajını aldım. Bazen kelimelere gerek yoktur. Gitarıyla reverans yaptığı o küçük anlarda yüzü gülüyor ve keyifli görünüyordu. Belki de veda etmeyi sevmiyordur. Molko çağımızın yaşayan en nev-i şahsına münhasır solistlerinden biri. Diğer tüm grupların yaptığı gibi "Teşekkürler İstanbul, harikaydın. Bir dahaki sefere görüşmek üzere" klişesine düşmek istemiyordur belki de..

İngiliz devi Placebo solisti Brian Molko yine “anı yaşama hassasiyeti”nden ödün vermedi! Konserde çekim yapmak isteyen hayranlarına göz açtırmadı! - Resim : 3

Placebo konserinin başlamasına dakikalar kala Nevşehir Kültür Yolu Festivali'nden dönüş yolundaydım. Rötarlı Kayseri uçuşu bana (sabah 04.00'te balona binmek için kalktığımdan) üfleseniz uyuyacak bir halde, deyim yerindeyse canlı cenaze gibi adım attığım konser alanından 18 yaşıma geri dönmüş bir enerjiyle çıktım. Ve sonra dedim ki kendi kendime iyiki müzik var bize böyle çılgınca şeyler yaptırıyor, kalbimin çarptığını hissediyorum. Birçokları için delilik belki de.. Bukowski'nin dediği gibi Bazıları hiç delirmez. Ne korkunç bir hayat sürüyorlar, kim bilir?