Zinde kalabilmek için bu sayıya dikkat: İlişki terapisti ideal cinsel ilişki sayısını açıkladı. Haftada kaç kere seks yapılmalı?

İlişki terapistleri ideal cinsel ilişki sayısına ilişkin tüm detayları açıkladı. Bu sayı seks hayatınızı doğrudan etkiliyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Zinde kalabilmek için bu sayıya dikkat: İlişki terapisti ideal cinsel ilişki sayısını açıkladı. Haftada kaç kere seks yapılmalı?

Cinsel ilişki partnerlerin birbirlerine olan güven duygularını güçlendiren önemli hususlardan bir tanesi olurken cinsel ilişkiyi direkt olarak etkileyen pek çok farklı durum bulunmaktadır. 

Partnerlerin birbirleriyle hemen her konuyu açık bir şekilde konuşabilmesi son derece önemli bir husus olurken, kişilerin aynı libidoya sahip olmaları da bir diğer önemli konular arasında yer almaktadır.

Tüm bunların yanı sıra cinsel ilişki üzerine pek çok araştırma yapılırken, çeşitli araştırmalar da sık sık gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu araştırmalardan bir tanesi de ideal seks sayısı olurken, ideal seks sayısına ilişkin oldukça kapsamlı bir araştırma gerçekleştirildi...

İDEAL SEKS SAYISI NEDİR?

Avustralyalı ilişki terapisti Jake Maddock, ideal cinsel ilişki sayısına ilişkin kapsamlı bir araştırma başlatarak çiftler için ideal seks sayısına ilişkin önemli bir gerçekliği ortaya koydu.

Maddock, çiftlerin haftada iki ila üç kez yakınlaşması gerektiğine dikkat çekerken bu durumun   'zihinsel ve fiziksel sağlığa yararları' olduğuna değindi.

Aynı zamanda  'hormonal düzenleme' sağladığını da açıklayan Maddock şu açıklamada bulundu.  “Kadınların haftada üç kez orgazm olmasının çok yararlı olduğu araştırmalarla gösterilmiştir. Hem zihin sağlığı hem de fiziksel sağlıkları için yararlı olduğu kanıtlanmıştır”

 

“Cinsel ilişki erkeklerde de hormonal düzenleme sağlar, zihinsel ve fiziksel sağlığa iyi gelir” diyen Maddock, “Haftada iki ila üç kez cinsel ilişkiye girmek, aranızda iyi bir bağ kurmanıza yardımcı olur”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin