Zeytinyağını solda sıfır bıraktı her gün 1 kaşık için: Aspir yağının faydaları nelerdir?

Bitkisel yağlar arasında en şifalı yağlardan biri olan aspir yağı, güçlü faydalarıyla zeytinyağıyla yarışacak nitelikte. İran ve Çin'in alternatif tıbbında sıkça kullanılan aspir yağı, bir dizi yararı beraberinde getirir. İşte aspir yağının faydaları

Zeytinyağını solda sıfır bıraktı her gün 1 kaşık için: Aspir yağının faydaları nelerdir?

Aspir yağı, aspir bitkisinden elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Halk arasında safran olarak da bilinen aspir yağı, besin değerleri açısından yüksek bir yağdır.

Omega-3, omega-6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri içeren aspir yağı, sağlığımız için oldukça önemli yağlardan biridir.

Hem genel sağlığa hem de cilt sağlığına faydalar sunan aspir yağının faydaları, zeytinyağıyla yarışır nitelikte.

İşte aspir yağının sağlığımıza faydaları...

ASPİR YAĞININ FAYDALARI

Aspir yağı, çoklu doymamış yağ asitleri ve tekli doymamış yağlar açısından zengin bir yağdır. Bunların yanı sıra E ve K vitaminlerini de içerir.

Aspir yağının en bilinen faydalarından biri, kolesterol seviyelerini dengede tuttuğudur. Kötü kolesterolü düşüren aspir yağı, kalp-damar sistemi hastalıklarını en aza indirir.

Zeytinyağını solda sıfır bıraktı her gün 1 kaşık için: Aspir yağının faydaları nelerdir?

Kandaki kolesterolü düşüren ve iyi kolesterolü yükselten aspir yağı, kalp sağlığını koruyarak güçlendirir.

Öte yandan aspir yağı, kan şekerini dengede tutarak şeker hastalığının önüne geçer. Yapılan bazı araştırmalara göre aspir yağı, kan şekerini kontrol altına alarak insülin hormonunun üretimini teşvik eder.

Aspir yağı aynı zamanda inflmasyonu önler. İnflamasyon, yani iltihaplanma, vücudun bağışık sistemi hücrelerinin yok eder.

Uzun süreli inflamasyon kanserden kalp ve damar sistemi hastalıklarına kadar çeşitli sorunlara neden olabilir. Omega-3 yağ asitleri ve linoleik yağ asitleri içeren aspir yağı, inflamasyonu önler.

Regl kramplarını hafifleten aspir yağı aynı zamanda güçlü bir balgam söktürücüdür ve öksürüğü giderir. Ayrıca aspir yağı, terlemeyi teşvik ederek toksinleri dışarı atar.

Tüm bunların yanı sıra aspir yağı, cilt sağlığı için de önemli faydalara sahiptir. Cilt bariyerini onaran aspir yağı, cildi nemlendirir ve cildi güneşin zararlı ışınlarından korur.

ASPİR YAĞI NASIL KULLANILIR?

Aspir yağını direkt olarak her gün 1 tatlı kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz. Eğer cildinize uygulayacaksınız da direkt olarak uygulayabilirsiniz.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin