Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Fırından çıktığı anda bitiyor. Yumuşak puf poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu formül sayesinde poğaçalarınız çok daha lezzetli olabilecek. İşte yumuşak poğaça yapmanın o pratik yolu...

Google Haberlere Abone ol
Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Fırından çıktığı anda bitiyor. Yumuşak puf poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

1 paket yaş maya (42 gr)

1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6,5-7 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine  1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım.

Maya eriyinceye dek güzelce karıştıralım. Ardından içerisine  2 tatlı kaşığı tuz ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Ardından unu yavaş yavaş ilave edelim. Toplamda bu tarif için 6,5-7 su bardağı un yeterli olacaktır. Hamur hazırlanınca tekrar kabına alalım ve üzerini streç filmle kapatalım.

1 saat kadar bu şekilde mayalanmasını bekleyelim. Sürenin sonunda kabaran hamurumuzun havasını alalım ve tezgaha alarak yeniden toparlayalım. 

Bir hamur kesici veya bıçak yardımıyla önce birbirine eşit iki parçaya sonra toplamda on iki parça olacak şekilde hamuru bölelim.

Elde ettiğimiz hamur parçalarını elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. Tüm parçaları yuvarlayarak beze haline getirdikten sonra fırın tepsisine dizelim.

Ardından poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim ve ardından susam serpiştirelim. 

Poğaçalarımızı bu şekilde 10-15 dakika tekrar mayasının gelmesi için bekletelim. Akabinde  poğaçalarımızı 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin