Yudum yudum gelen şifa her gün 1 bardak için: Sıcak çikolatanın bilinmeyen faydası ortaya çıktı

İç ısıtan sıcak çikolata, damakta bıraktığı enfes lezzetiyle sonbahar ve kış mevsiminin en tercih edilen içecekleri arasındadır. Sıcak çikolatayı sevmenize rağmen zararlı olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. 1 bardak sıcak çikolatada binbir şifa bulunuyor

Yudum yudum gelen şifa her gün 1 bardak için: Sıcak çikolatanın bilinmeyen faydası ortaya çıktı

Sonbahar ve kış mevsiminin en sevilen sıcak içeceklerinden biri, sıcak çikolatadır. Lezzetli tadıyla cezbettiren sıcak çikolatanın, sağlığa zarar vereceğini düşünebilirsiniz.

Ancak doğru miktarda tüketilen sıcak çikolata, sağlığımız için önemli yararları beraberinde getirir. Sıcak çikolata hem genel sağlığı hem de ruh sağlığına iyi geliyor.

İşte sıcak çikolatanın sağlığımıza faydaları...

SICAK ÇİKOLATANIN FAYDALARI

Sıcak çikolata, sağlığımız için en faydalı içeceklerin başında geliyor. Besin ve antioksidanlar açısından zengin olan sıcak çikolata, flavonoidler bakımından zengindir.

Tüm bu özellikler, kalp sağlığını iyileştirir ve aynı zamanda iltihap önleyici etkilere sahiptir. Sıcak çikolata ayrıca, ruh sağlığını iyileştirmede etkili bir rol oynar.

Yudum yudum gelen şifa her gün 1 bardak için: Sıcak çikolatanın bilinmeyen faydası ortaya çıktı

Sıcak çikolatadaki yüksek kakao ve kakaodaki "teobromin", ruh halini iyileştirir ve stres seviyelerini azaltır. Ayrıca yorgunluğu giderir ve uyanıklığı artırır.

Sıcak çikolatanın bilinen bir diğer faydası ise, kemik sağlığını koruyup güçlendirdiğidir. Kalsiyum ve magnezyum zengini olan sıcak çikolata, kan basıncını düzenler ve sağlıklı kemikleri destekler.

Sıcak çikolata ayrıca, boğaz ağrısını dindirir ve bazı solunum rahatsızlıklarını yatıştırmada etkilidir. Öte yandan sıcak çikolata, teobromin içerdiğinde, akciğer iltihabını azaltır.

Sıcak çikolata hem kalp sağlığını hem de beyin sağlığını koruyarak iyileştirir. Harvard'da yapılan bir araştırmaya göre sıcak çikolata, kalp-damar sistemi hastalıklarının önüne geçebilir.

Sıcak çikolatanın ana maddesi olan kakao, flavonoidler ve fitosteroller gibi antioksidanlar gibi yararlı besin maddesi içerir.

Bu da kandaki kötü kolesterolü düşürerek erken kalp hastalıklarını, koroner kalp hastalıklarını ve kalp krizlerini önler.

SICAK ÇİKOLATA NASIL YAPILIR?

Evde sıcak çikolata yapmak için öncelikle 2,5 su bardağı sütü cezveye alıp kaynatmaya başlayın. Daha sonra içine 2 tatlı kaşığı nişastayı ve 1 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin.

Ardından 2 yemek kaşığı toz şekeri de ilave ettikten sonra, şeker iyice eriyene kadar karıştırın. Daha sonra 100 gram bitter çikolata ve bir çimdik tuzu da ekleyin.

Bu şekilde sıcak çikolata kaynayana kadar pişmeye bırakın. Çikolata kaynadıktan sonra bardaklara dökün ve servis edin. Afiyet olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin