Yoğurtla bamya tohumunu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun. Meğer bamya tohumuyla yoğurdu karıştırıp yemek o derdin devasıymış. Bamya tohumu yoğurt karışımı neye iyi gelir?

Meğer yoğurt ile bamya tohumunu karıştırıp yemenin sağlığa mucizevi faydaları varmış. İşte bamya tohumu ve yoğurt karışımının vücuda inanılmaz etkileri...

Google Haberlere Abone ol
Yoğurtla bamya tohumunu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun. Meğer bamya tohumuyla yoğurdu karıştırıp yemek o derdin devasıymış. Bamya tohumu yoğurt karışımı neye iyi gelir? - Resim: 1

Bamya tohumu, bamya çekirdeklerinden ayıklanıp elde ediliyor. Aktarlarda da kolaylıkla bulunabiliyor.

Şifayı kat kat artıyor

Son dönemlerde popüler hale gelen bamya tohumu diyabet, eklem ağrısı, kolesterol gibi problemlere fayda sağlıyor. Tüketimi de son dönemde iyice yaygınlaşan bamya tohumunun besin değeri de oldukça yüksek.

Kolesterol dengesi

Vücudunda doğru çalışması için önemli olan kolesterolü dengede tutmak için bamya tohumu tüketilebilir. Sindirim sırasında vücut tarafından emilmek yerine dışarı atılmasını sağlayan kalın jel benzeri bir madde içeren bamya tohumu yüksek kolesterolü düşürmeye yarar.

B vitamini vücudun genel olarak ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında gelir. Bamya tohumunda fazlasıyla bulunur. Bu da beyin hücrelerinin yenilenmesi için önerilmektedir. Odaklanma ve konsantrasyon sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.