Yediğiniz tüm patates salatalarını unutun: Patatesli semizotu salatası nasıl yapılır?

Patatesi olan hemen denesin. Patates salatasının en lezzetli hali bulundu. İşte patatesli semizotu salatası için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yediğiniz tüm patates salatalarını unutun: Patatesli semizotu salatası nasıl yapılır?

Malzemeler;

4 adet patates

1 adet havuç

1 demet semizotu

Çeyrek demet dereotu

8 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı hardal

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz (patates haşlamak için)

Yapılışı;

Kabuğunu doğradığımız patatesleri küp küp olacak şekilde güzelce doğrayalım. Patateslerimizi uygun bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim.

1 tatlı kaşığı da tuz ekledikten sonra patatesleri bu şekilde yumuşayıncaya kadar haşlanmaya bırakalım. Patatesler yeterince yumuşadıktan sonra ocaktan alarak suyunu süzelim. 

Diğer taraftan ayıkladığımız 1 demet semizotunun yapraklarını bol suyla güzelce yıkayalım. Yaprakların suyunu süzdürdükten sonra mümkünse bir salata kurutucu alarak suyunun tamamen çıkmasını sağlayalım.

Semizotlarını ince ince doğrayarak bir kenara alalım. Çeyrek demet dereotunu da yine ince ince kıyalım. Son olarak 1 tane de havucu da kabuğunu ince bir şekilde soyduktan sonra rendeleyelim.

Diğer taraftan yaklaşık 8 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı hardal, 1 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı tuzu uygun bir kasede çırparak salatamızın sosunu hazırlayalım.

Hazırladığımız bu sosunun içerisine haşladığımız patatesleri, semizotunu, dereotunu ve rendelediğimiz havucu ilave ederek tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin