Yaz Olimpiyatları'nda break dans ne zaman, saat kaçta? Paris 2024 Olimpiyat Oyunları break dans kategorisinde kimler yarışacak?

Olimpiyat tarihinde ilk defa break dans kategorisinde yarışma düzenlenecek. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ise dalga sörfü, kaykay ve kaya tırmanışı gibi spor dalları eklenmişti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 'break' adı altında break dans karşılaşmaları yapılacak. Peki, Yaz Olimpiyatları'nda break dans ne zaman, saat kaçta? Paris 2024 Olimpiyat Oyunları break dans kategorisinde kimler yarışacak? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Yaz Olimpiyatları'nda break dans ne zaman, saat kaçta? Paris 2024 Olimpiyat Oyunları break dans kategorisinde kimler yarışacak?

Yaz Olimpiyatları'nda break dans ne zaman, saat kaçta? Bu yıl ilk kez olimpiyat oyunlarında break adı altında break dans mücadelesi gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından sporcuların mücadele edeceği break dans kategorinin ne zaman düzenleneceği merak konusu oldu. Öyle ki Google'da bu özel gün doodle oldu. İlk olarak 1970'li yıllarda ABD'de ortaya çıkan bir dans türü olan break dans, bu sene Paris Olimpiyat Oyunları'nın en çok beklenen karşılaşmalarından biri olacak. Peki, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları break dans kategorisinde kimler yarışacak?

YAZ OLİMPİYATLARI'NDA BREAK DANS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

'Break' adı altında düzenlenecek olan Break dans müsabakası, bugün (9 Ağustos 2024) düzenlenecek. Ön eleme mücadelesi bugün saat 17:00'de Hollandalı India Sardjoe ve Mülteci Sporcular Takımı adına yarışan Manizha Talash arasında gerçekleşecek.
Break dans kategorisinde Litvanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Fransa, Japonya, İtalya, Fas, Çin, Ukrayna, Portekiz olmak üzere 11 ülke yarışacak.

Yaz Olimpiyatları'nda break dans ne zaman, saat kaçta? Paris 2024 Olimpiyat Oyunları break dans kategorisinde kimler yarışacak?

10 Ağustos Cumartesi günü ise Erkekler (B-Boys) kategorisinde mücadele gerçekleşecek.
Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Kanada, Fransa, Avustralya, Ukrayna, Güney Kore, Hollanda, Kazakistan, Çin Halk Cumhuriyeti Tayvan ve Fas olmak üzere 12 ülke yer alacak. Ön eleme turunun ardından mücadele; çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla sona erecek.

 

PARİS 2024 OLİMPİYAT OYUNLARI BREAK DANS KATEGORİSİNDE KİMLER YARIŞACAK?

Erkeklerde;

A grubu

Japonya'dan X.Y. Qi, Shigekix, H. Ono;

ABD'den V. Montalvo,

B grubu

Avustralya'dan J Attack,

Kanada'dan P. Kim,

Fransa'dan D. Civil,

Ukrayna'dan Kuzya,

C grubu

Fransa'dan G. Alin,

Güney Kore'den Hong 10,

Hollanda'dan L. Demierre,

ABD'den J. Louis,

D grubu

Kazakistan'dan A. Zakirov,

Fas'tan Billy,

Hollanda'dan Menno,

Tayvan'dan Quake yarışacak.

Kadınlarda;

A Grubu

Çin'den Q.G. Liu,

Portekiz'den Vanessa,

ABD'den G. Choi,

B Grubu

Avustralya'dan R. Gunn,

Fransa'dan S. Dembélé,

Litvanya'dan D. Banevič,

ABD'den L. Edra,

C grubu

Çin'den Y.Y. Zeng,

İtalya'dan A. Sandrini,

Japonya'dan A. Yuasa,

Fas'tan Elmamouny,

D Grubu

Fransa'dan C. Dudek,

Japonya'dan Ayumi,

Ukrayna'dan Stefani ve K. Pavlenko mücadele edecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin