Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında nereli? Yavuz Ağıralioğlu hangi görevlerde bulundu, partisinin adı ne?

İYİ Parti'den istifa eden eski Sözcü ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, yeni bir parti kuracağını açıklamıştı. Ağıralioğlu'nun yeni partisinin ismi merak konusu oldu. Partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı yetkililerini teslim edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından, "Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında nereli?" gibi aramalar başladı. Peki, Yavuz Ağıralioğlu hangi görevlerde bulundu, partisinin adı ne?

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında nereli? Yavuz Ağıralioğlu hangi görevlerde bulundu, partisinin adı  ne?

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, bir parti kuracağını açıklamıştı. Partisinin ismi ve logosu belli olan Ağıralioğlu'nun hayatı merak konusu oldu. Ağıralioğlu'nun partisinden Teşkilat Başkanı Ayhan Erel, Bakanlık önünde,"Atatürk, 28 Ekim'de 'Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' demişti. Biz de bundan esinlenerek partimizin kuruluşunu bugüne denk getirip, biz de şöyle diyoruz; 'Ey büyük Türk milleti, yarın partimizi kuruyoruz. Bu parti, Türk milletinin kem talihini değiştirecek ve Türk devletinin üzerindeki kara bulutlar üzerine bir güneş gibi doğacak" açıklamasını yaptı. Peki, Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında nereli? Yavuz Ağıralioğlu hangi görevlerde bulundu, partisinin adı ne?

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Yavuz Ağıralioğlu 1 Şubat 1972 tarihinde Eğridere köyü, Çaykara, Trabzon'da dünyaya geldi. Baba adı Mustafa, anne adı Hatice'dir. 6 yaşına kadar Eğridere köyünde yaşadıktan sonra ailesi Sorgun, Yozgat'a yerleşti. İlk, orta ve lise öğrenimini Sorgun'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU, PARTİSİNİN ADI NE?

1995-1997 yıllarında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı; Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında Büyük Birlik Partisi genel başkanlığına aday oldu. 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığını yürütmektedir.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katıldı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçildi, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yaptı.

2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve Millet İttifakı'nın HDP ile Kılıçdaroğlu'nun lehine anlaşmasına karşı çıktı, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etti. 2024 yerel seçimlerinden sonra parti kuracağını açıkladı.

Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında nereli? Yavuz Ağıralioğlu hangi görevlerde bulundu, partisinin adı  ne? - Resim : 2

Ağıralioğlu'nun liderliğinde kurulan partinin adı ; Anahtar Parti'dir (A Parti). Partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı yetkililerine sunuldu.

A Parti Teşkilat Başkanı Ayhan Erel, "Gerçekten çok büyük bir dip dalga var. Bu dalga, 1983'teki Anavatan Partisi ve 2001'deki AK Parti dalgalarını bile geride bırakacak şekilde, son derece güçlü bir şekilde geliyor" şeklinde açıklama yaptı.

Bakanlık önünde açıklama yapan Erel, "Atatürk, 28 Ekim'de 'Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' demişti. Biz de bundan esinlenerek partimizin kuruluşunu bugüne denk getirip, biz de şöyle diyoruz; 'Ey büyük Türk milleti, yarın partimizi kuruyoruz. Bu parti, Türk milletinin kem talihini değiştirecek ve Türk devletinin üzerindeki kara bulutlar üzerine bir güneş gibi doğacak." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin