Uzun ilişki isteyenler bu 4 maddeye dikkat etsin: Uzun ilişkinin sırrı ortaya çıktı

Uzun ilişki isteyenler bu 4 maddeye dikkat etsin. İlişki uzmanları uzun ilişkiyi sağlayan 4 maddeyi şu şekilde sıraladı. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Uzun ilişki isteyenler bu 4 maddeye dikkat etsin: Uzun ilişkinin sırrı ortaya çıktı - Resim: 1

İlişkinin uzun ve sağlıklı şekilde devam etmesini sağlayan unsurlar ilişki uzmanları tarafından açıklandı. İlişki uzmanı psikologlar bu 4 maddeye dikkat çekti...

Beş Sevgi Dili (Five Love Languages) adlı kitabın yazarı Gary Chapman'ın öne sürdüğü üzere sevgi dilleri; olumlu sözler söyleme, kaliteli vakit geçirme, hediye alma, iş bölümü yapma ve fiziksel teması içeriyor. Öte yandan bazı uzmanlar bir kişide bunlardan sadece birinin baskın olduğu düşüncesine katılmıyor.

Toronto Üniversitesi Mississauga Kampüsü Psikoloji Bölümü'nden Emily Impett "Aşkı dengeli bir beslenme gibi düşünmek, sevginin bütün ifade biçimlerini menüde tutarak partnerleri belirli bir anda ihtiyaç duydukları şeyleri paylaşmaya davet eder" diyor.

İlişkiler ve mutluluk üzerine çalışan ABD'li psikolog Mark Travers, bağlılık ve karşılıklı saygının ilişkileri uzun süre ayakta tuttuğunu söyleyerek sağlıklı ve gerçekçi bir ilişkinin 4 özelliğini anlatıyor:

1) Partnerler her zaman eşit olmayabilir

Travers'a göre sevgi dolu bir ilişkide dinamik bir denge kurulur. Yani bir taraf zorluk yaşadığı zaman, partneri ona destek olmalı.

"Ödün vermek ve fedakarlık yapmak, her dayanıklı ilişkinin temel bileşenleri" diyen psikolog, bunu sürekli bir tarafın yapmaması gerektiğini de ekliyor.

İki tarafın da kendini değerli hissetmesi ve ilişkiyi beraber ayakta tutması önem arz ediyor. Travers bir taraf zor dönemlerden geçen partnerine yardım ederken diğerinin de çaba göstermesinin önemine dikkat çekiyor:

Gerçek bir denge yaratmak adına kişilerin hem kendilerinin hem de partnerlerinin iyiliği için kendilerini geliştirmeye çalışması çok önemli.