Günün en önemli öğünlerinden biri, kahvaltıdır. Çünkü kahvaltı, bir gecelik açlığın ardından vücuda enerji sağlar.
Kahvaltı özellikle, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesi, günün geri kalanındaki fiziksel ve zihinsel aktiviteleriniz için ihtiyacınız olan enerjiyi destekler.
Günün ilk öğünü olan kahvaltı, metabolizmayı harekete geçirir ve kalori yakımını artırır. Kahvaltıyı atlamak başta yağ depolamayı artırarak, birçok soruna neden olabilir.
Kahvaltıda protein ve kompleks karbonhidratlar, özellikle tam tahıllı ekmek, yumurta ve süt ürünleri tüketmek, beyin fonksiyonlarını destekler.
Kahvaltıyı atlamayıp düzenli olarak yapanlar genellikle öğrenmede daha iyidir ve daha iyi konsantrasyona sahiptir. Ancak kahvaltı için uygun bir zaman aralığı mevcuttur.
KAHVALTI İÇİN EN İYİ SAAT
Sinir bilimci Dr. Julia Jones, sabah 11'den önce kahvaltı yapmanın önemli olduğunu vurguladı. Jones bunun, ömrü 20 yıla kadar uzatabileceğini belirtti.
Jones ayrıca tüm vücudunuzun dinlenmesini sağlamak için her gece 6 ya da 10 saat aç durmanız gerektiğini söyledi. Ardından ise 7 saat boyunca düzenli aralıklarla yemek yenmesi gerektiğini söyledi.
Bu yöntem, hücrelerin iyileşmesini, sindirim sistemini rahatlatması ve sindirimi temizleme süreçlerinin aktive edilmesini kolaylaştırır.
Uzmanlara göre her gün bu saatte normal şekilde kahvaltı yapmak, son derece sağlıklı olarak kabul edilen bir alışkanlıktır.
EN SAĞLIKLI KAHVALTILIK BESİNLER
Kahvaltıda sağlıklı besinler tüketmek, günün geri kalanını iyi geçirmek için çok önemlidir. Bunun için kahvaltıda işlenmiş besinlerden ve şekerli gıdalardan uzak durulmalıdır.
En sağlıklı kahvaltılıkların başında, yumurta, peynir ve kefir gelir. Bununla birlikte zeytinyağı, tam tahıllı ekmekler ve sebzeler de tüketilmelidir.