Uyarı Üstüne Uyarı Bugün ve Yarına Dikkat. İlleri Tek Tek Saydı Sel Baskını Olabilir dedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardından Profesör Doktor Orhan Şen de kuvvetli yağış ve sel baskını uyarında bulundu. Şen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada illeri tek tek saydı ve dikkatli olunmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Uyarı Üstüne Uyarı Bugün ve Yarına Dikkat. İlleri Tek Tek Saydı Sel Baskını Olabilir dedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağmur gece saatlerinde etkili olmaya başladı. İstanbul’un her iki yakasında da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, Salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu ilçelerde kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuldu. Kentte sıcaklıkların Çarşamba gününden itibaren tekrar mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor. AKOM'dan kuvvetli sağanak yağmur nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

BİR UYARI DA ORHAN ŞEN'DEN GELDİ

Meteorolojik değerlendirmeyle ilgili bir uyarı da Profesör Doktor Orhan Şen'den geldi.

Şen sosyal medya üzerinden hava durumu raporu paylaştı ve uyarıda bulundu.

Şen'in paylaşımları şöyle:

Bugün yağışlar Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli. Rüzgar bu bölgelerde kuzeybatı yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esecek. Sıcaklık batıda (8 ila 12 derece) azalacak.

Bu gece ve yarın salı günü Karadeniz üzerindeki Alçak Basınç merkezi batı ve orta Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağışlara neden olur. Zonguldak Bartın İnebolu Ayancık Samsun da taşkın ve su baskını yapabilir.

İstanbul bugün yağmurlu yağış sabah daha çok Anadolu yakasına kayacak sıcaklık 20 C. Hafta sonu lodos ile birlikte sıcaklık 27 C ye çıkar. İzmir Antalya yağmurlu 25 C. Ankara öğleden sonra etkili 27 C.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin