Türkiye'ye en kolay ve en zor vize veren ülkeler hangileri 2024? Türk vatandaşlara en kolay vize veren Avrupa ülkeleri listesi...

Yurt dışına çıkma ya da yaşama hayali kuranlar, "Türkiye'ye en kolay ve en zor vize veren ülkeler hangileri 2024?" şeklinde aramalara başladı. Geçtiğimiz aylarda Avrupa Komisyonu'nca 2023'de Türkiye'ye en çok Schengen vize reddi veren ülke Estonya Ankara Temsilciliği olurken, en az vize reddi veren ülke İspanya olmuştu. Peki, İşte 2024 yılında Türk vatandaşlara en kolay vize veren Avrupa ülkeleri listesi...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye en kolay ve en zor vize veren ülkeler hangileri 2024? Türk vatandaşlara en kolay vize veren Avrupa ülkeleri listesi...

2023 Avrupa Komisyonu verilerine göre; Türkiye'ye en çok Schengen vize reddi veren Estonya Ankara Temsilciliği olurken, en az vize reddi veren ülke İspanya olmuştu. 2024 yılı verilerine göre ise Almanya, Türkiye'ye en çok vize reddi veren ülke oldu. Almanya Türk vatandaşların başvurularından yüzde 26'sını reddetti. En kolay vize veren ülke ise Finlandiya oldu. Peki, Türkiye'ye en kolay ve en zor vize veren ülkeler hangileri 2024? Türk vatandaşlara en kolay vize veren Avrupa ülkeleri listesi...

TÜRKİYE'YE EN KOLAY VİZE VEREN ÜLKELER HANGİLERİ 2024?

Yurt dışına çıkma hayali kuran vatandaşlar, en kolay vize veren ülkeleri araştırırken, liste belli oldu. Avrupa ülkelerinden Türk vatandaşlara en çok kolay ve en zor vize verenler belirlendi. Bu listede Almanya Türkiye'ye en çok vize reddi veren ülke oldu. Öyle ki Türk vatandaşlarının iş vizesi ile en çok gitmek istedikleri ülkelerin başında Almanya yer alıyor. Her yıl ortalama 260 bin Türk vatandaşı Almanya'ya gitmeye çalışıyor.

Türkiye'ye en kolay ve en zor vize veren ülkeler hangileri 2024? Türk vatandaşlara en kolay vize veren Avrupa ülkeleri listesi...

Türkiye'den Almanya'ya yapılan 253 bin vize başvurusundan yüzde 26,1'i reddedildi. Böylece her 100 kişiden 26’sının vize başvuruya olumsuz dönüldü. Almanya Türklerden sonra en çok Kosovalıların vizelerine reddetti. Almanya'dan Kosova'ya ret oranı ise yüzde 13,3 oldu.
Avusturya'da Türkiye'ye vize reddi veren ülkelerin başında geliyor. Avusturya'nın Türk vatandaşların vize başvurularını reddetme oranı da yüzde 17,7 olarak açıklandı.
Türkiye'ye en kolay vize veren ülke ise Finlandiya oldu. Finlandiya'nın yanında Türklere vize kolaylığı sağlayan ülkelerden biri İzlanda ve Baltık ülkeleri oldu.

TÜRK VATANDAŞLARA EN KOLAY VİZE VEREN AVRUPA ÜLKELERİ LİSTESİ

AXA Schengen adlı kurumun araştırmasına göre, en kolay Schengen vizesi veren ülke İzlanda olarak tespit edildi. Aynı zamanda işlemler de çok hızlı yürüyor.

Bunun yanında, Baltık ülkeleri ile Finlandiya da Türkiye vatandaşlarına vize ret oranları en düşük ve vize işlemleri daha hızlı yürüyen ülkeler olarak önümüze çıkıyor. En çok vize reddi veren Almanya'yken, işlemlerin uzunluğunda ikinci sırada ise Fransa yer alıyor.

 

AVUSTURYA'DAN EN ÇOK VİZE REDDİ ALAN ÜLKE

Avusturya’dan en çok vize reddi alan ülke, yüzde 19,2 ret oranı ile Hindistan oldu. Onu ise Türkiye takip etti. Üçüncü sırada ise yüzde 8,3 ret oranıyla Çin yer aldı.

Geçen sene ise en az vize reddeden ülkeler İzlanda, İsviçre ve Letonya olurken, İzlanda’da oran yüzde 2,2, İsviçre’de yüzde 10,7 ve Letonya’da ret oranı yüzde 11,7’de kaldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin