Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre?

Ülkemiz birçok doğal güzelliklere sahiptir. Yurdun hemen hemen her köşesi, göz kamaştırıcı doğal manzaraları ile adeta kendine hayran bırakır. Doğanın güzelliğine güzellik katanlardan birisi de şelalelerdir. Türkiye'de huzur verici, popüler cazibe merkezlerinden biri olan şelaleler oldukça yaygındır. Doğa severler ve turistlerin gözdeleri olan şelaleleri sizler için sıraladık.Peki, Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? İşte Türkiye'nin en ünlü şelaleleri....

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre?

Şelale, bir akarsuyun yüksek bir yerden düşerek oluşturduğu akıntıdır. Doğal bir oluşum olan şelaleler, Türkiye'nin Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara, Ege, Doğu Anadolu bölgelerinde bolca bulunur. Özellikle doğa yürüyüşü yapanların ve turistlerin gezerken mutlaka uğradığı bazı şelaleler ise, özellikle yaz aylarında serinlemek için birebirdir. Şelale sesi ve görüntüsüyle huzur dolu vakitler geçirebilirsiniz. Peki, Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? Yaz aylarında gezmek isteyenler, Türkiye'deki şelaleler listesini ve yerlerini araştırıyor. İşte, Türkiye'nin en ünlü şelaleleri...

TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ ŞELALERİ

Türkiye'de en çok ziyaret edilen, görüntüsü ile büyüleyen şelalelerin bulundukları ve yükseklikleri şu şekilde:

1. Düden Şelalesi

Düden Şelalesi Antalya'da yer alıyor. Şehir merkezine oldukça yakın olan bu şelale, Aşağı ve Yukarı Düden olarak iki bölümden oluşuyor. Aşağı Düden Şelalesi, Akdeniz'e dökülürken Yukarı Düden Şelalesi ise yemyeşil bir doğa içinde bulunuyor. Ziyaretçiler Aşağı Düden Şelalesi'ni yakından görmek için tekne gezilerine katılabiliyor, hatta şelalenin yakınındaki sularda yüzebiliyor. Düden, 15 metre yükseklikten dökülüyor.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre?

2. Manavgat Şelalesi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Manavgat Şelalesi, genişliği ve güçlü akışı ile dikkat çekiyor. Etrafında piknik alanları ve restoranlar olduğundan, ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunuyor. Şelalede, "Bu alanda suya girmek, yüzmek tehlikelidir" yazılı tabela yer alıyor. Şelalenin yüksekliği ise 4 m (13 ft)'dir.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 2

3. Kurşunlu Şelalesi

Yine Antalya'da yer alan bir başka şelale ise Kurşunlu Şelalesi. Su 18 metre yükseklikten dökülüyor. Şelalenin çevresi, doğa yürüyüşleri için ideal bir alan sunuyor.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 3

4. Yerköprü Şelalesi

Konya'nın Hadim ilçesinde yer alan Yerköprü Şelalesi, doğal bir köprünün altından akıyor. Yaklaşık 30 metre yükseklikten akan Yerköprü Şelalesi'nde ve suyun aktığı yatak boyunca yüzmek kesinlikle yasak.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 4

5. Muradiye Şelalesi

Muradiye Şelalesi Van'da bulunuyor. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaretçi çeken şelale, 20 metre yüksekten dökülüyor. Çevresi piknik alanlarıyla donatılan şelalede yüzülebiliyor.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 5

6. Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi, Erzurum'da yer alan 48 metre yüksekliğe sahip Türkiye'nin en yüksek şelalelerinden biridir. Tortum Gölü'nün fazla sularının dökülmesiyle oluşan Şelale, muhteşem bir manzaraya sahip.

 

7. Kapuzbaşı Şelalesi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar Milli Parkı içinde bulunuyor. Bu bölgede yedi büyük şelale var ve her biri yüksek debisi ile dikkat çekiyor. Kapuzbaşı Şelalelerinin yükseklikleri ortalama 40-60 m'dir. Şelalelerden birisi Türkiye'nin en yüksek ve Dünya'nın en yüksek ikinci şelalesi özelliğine sahiptir.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 7

8. Gelin Tülü Şelalesi

Rize'nin Ayder Yaylası'nda bulunan Gelin Tülü Şelalesi, ince ve uzun bir su akışıyla gelin duvağını andırır, bundan dolayı bu isim verilmiştir. Yaylanın doğal güzellikleriyle birleşen şelalenin yüksekliği 15 m (49 ft)'dir.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 8

9. Saitabat Şelalesi

Bursa'da bulunan Saitabat Şelalesi, Uludağ'ın eteklerinde yer alır. Küçük ama etkileyici bir şelale olan Saitabat Şelalesi şehir merkezine 22 km mesafede ve 630 m rakımda yer alır.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 9

10. Ilıca Şelalesi

Kastamonu'da yer alan Ilıca Şelalesi, Küre Dağları Milli Parkı içindedir. 15 metre yükseklikten dökülen bu şelale 15 metre yükseklikten dökülür. Bu şelalede ayaklarınızı suya sokabilirsiniz fakat yüzmek yasak.

Türkiye'nin en ünlü şelaleleri! Türkiye'nin en güzel ve en yüksek şelalesi nerede, kaç metre? - Resim : 10

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK ŞELALESİ NEREDE, KAÇ METRE?

Türkiye'nin en yüksek şelalesi Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Bulut Şelalesi Karadeniz ikliminin muhteşem doğası içerisinde yer alıyor. Türkiye'nin en yüksek şelalesi olarak karşımıza çıkan Bulut Şelalesi 250 metre yükseklikten 4 kademede düşüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin