Tam ölçülü tarif asla dağılmıyor: Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Asla dağılmayan uzun süre diri şeklinde kalan mercimek köftesi yapmanın sırrı bulundu. İşte mercimek köftesi için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Tam ölçülü tarif asla dağılmıyor: Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek Köftesi İçin Gerekli Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
5-6 sap taze yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
1 adet limon suyu

Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

Yapılışı;

Uygun boylardaki bir tencerenin içerisine 2 su bardağı kırmızı mercimeği alalım. Akabinde içerisine 5 su bardağı suyu da ekleyelim ve haşlanmaya bırakalım.

Mercimekler haşlanırken bu esnada biz de soğanları ince ince doğrayalım. Ara ara karıştırarak haşladığımız suyunu çeken mercimeğe 1,5 su bardağı ince bulguru da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.

Suyunu iyice çeken mercimeği ocaktan alalım ve 30 dakika kadar dinlenmesini sağlayalım. Ardından uygun bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı dökelim. 

Küçük küpler halinde doğradığımız 2 adet orta boy kuru soğanı da ekleyelim ve kavuralım. Kavurduğumuz soğanlara 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Ardından 1 su bardağı suyu da ekleyelim ve kaynatalım. Ocaktan alıp dinlendirdiğimiz mercimekleri geniş bir kabın içerisine aktaralım. 

Ardından hazırladığımız sosu üzerine ekleyelim. Tuz , kimyon, karabiber, pul biber ve 1 adet limon suyunu ekleyelim.

Tüm malzemeler homojen oluncaya dek güzelce karıştıralım. .Kıydığımız maydanozu ve soğanları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.

Ardından şekil verip servis edelim...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin