Tam bir mikrop yuvasıymış! Tuvaletten bile daha kirliymiş. Yastıklarla ilgili korkunç gerçek

Özenle yıkadığınız yastık ve yastık kılıfları, ne yazık ki tam anlamıyla temizlenmiyor. Yapılan araştırmalara göre yastıkların tam bir mikrop yuvası olduğu ortaya çıktı...

Tam bir mikrop yuvasıymış! Tuvaletten bile daha kirliymiş. Yastıklarla ilgili korkunç gerçek

Bir yatak firmasının araştırma bulgularına göre yastık kılıfları, klozet kapaklarından 17 bin kat daha fazla bakteri içerebilirken, çarşaflar yalnızca bir haftalık kullanımda banyo kapı kollarından 25 bin kat daha fazla bakteri toplayabiliyor.

Üstelik bu bakteriler sadece zararsız türler değil; zatürre gibi ciddi enfeksiyonlara neden olabilen ve antibiyotik direncini artıran suşları da içerebilirler.

Yatak yüzeylerinde gıda zehirlenmesine neden olabilen bakteriler bile tespit edilmiştir.

Uzmanlar, yatak takımlarının hijyenini sağlamak için, özellikle aşırı terliyorsanız, cildiniz veya saçlarınız yağlıysa ya da makyajla uyuyorsanız yastık kılıflarınızı daha sık yıkamanızı öneriyor.

YASTIK VE YASTIK KILIFLARINA DİKKAT!

Yastık kılıfındaki aşınma ve yıpranma, görünür bir kirlenme olmasa bile tehlikeli bakterileri barındırabileceğinden, haftalık yıkama yeterli olmayabilir.

Tam bir mikrop yuvasıymış! Tuvaletten bile daha kirliymiş. Yastıklarla ilgili korkunç gerçek

Saten veya pamuk gibi çeşitli kumaş türleri bakteri üremesini belirgin şekilde etkilemez; dolayısıyla, kullanılan malzemeden bağımsız olarak doğru temizlik yöntemleri önemlidir.

Yastık kılıflarını temizlerken, derinlemesine bir temizlik sağlamak için sıcak su ve etkili bir deterjan kullanmak büyük önem taşır.

Ancak sorun sadece bakterilerle sınırlı değil; yastıklar ayrıca ter, yağ ve ölü deri hücrelerini emerek küf ve alerjenlerin oluşumuna neden olabilir.

Bu riski azaltmak için uzmanlar, yastıkların 1-2 yılda bir tamamen değiştirilmesini tavsiye ediyor.

Düzenli çamaşır yıkama ve periyodik yastık değişimi alışkanlığını edinerek, daha temiz ve sağlıklı bir uyku ortamı oluşturabilir, yatağınızı banyonuzdan daha cazip hale getirebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin