Tadına asla doyamayacaksınız: Babaanne eli lezzetinde elmalı kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de çok pratik elmalı kurabiye tarifi yapmanın sırrı bulundu. Bu tarifi çok sevecek bittikçe yapmak isteyeceksiniz. İşte elmalı kurabiye tarifi için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Tadına asla doyamayacaksınız: Babaanne eli lezzetinde elmalı kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı Pastane Kurabiyesi için gereken malzemeler;

1 paket tereyağı

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı süt

1 su bardağı nişasta

Aldığı kadar un

Arası için;

3 adet elma

1 avuç ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

3 yemek kaşığı pudra şekeri

yada toz şeker

Üzeri için;

Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak rendelediğiniz 3 tane elmayı uygun boylardaki bir tavanın içerisine alalım. Elmalar suyunu çekinceye dek ara ara karıştırarak pişirelim.

1 avuç dövülmüş ceviz içi, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve ya toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenerek karıştırılır. İç harcı ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hamuru için uygun bir yoğurma kabının içerisine 250 gr tereyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, yarım çay bardağı süt alınır.

Krema kıvamına gelinceye dek güzelce karıştırılır. 1 su bardağı pudra şekeri,1 su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya eklenerek hamur yoğurulmaya başlanır. Ara ara un eklenerek hamur toparlanıncaya kadar yoğrulur.

Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamurdan parça koparıp oklava ya da merdane yardımıyla açalım.

Üzerine bir bıçak yardımıyla çizikler atalım. Hazırlanan iç harcını yerleştirelim ve rulo formunda saralım. 

Yarım ay şekli verdikten sonra fırın kağıdı serili olan tepsinin içerisine yerleştirelim. Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim.

Akabinde önceden ısıtılmış 165 derece fırında 20 dakika, fırının sıcaklığı 175 dereceye çıkarılır ve kurabiyeler çok fazla pembeleşmeden fırından alınır.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin