Sürekli sindirim sorunları yaşayanlar dikkat: Günde 1 kase içince etkisine inanamayacaksınız. Bağırsak sağlığını güçlendiren yöntem belli oldu

Sindirim sistemimiz kış aylarında sıklıkla darbe alır. Ancak iyi bir beslenme, bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Bu 5 beslenme ipucu sayesinde bağırsak sağlığınızı koruyup güçlendirebilirsiniz...

Sürekli sindirim sorunları yaşayanlar dikkat: Günde 1 kase içince etkisine inanamayacaksınız. Bağırsak sağlığını güçlendiren yöntem belli oldu

Kış soğuğu çok fazla olduğunda vücudumuz sıcaklık ve rahatlık ister. Ancak doyurucu yemeklerde teselli ararken bağırsaklarımızı da unutmamak gerekiyor.

Şenlikli ziyafetleri ve sıcacık keyifleriyle kış ayları bazen sindirim sistemimizi zorlayabilir, tükettiğimiz ağır yiyeceklerden dolayı şişkinlik, hazımsızlık ve asitlik gibi sorunlara yol açabilir.

Endişelenmeyin çünkü bu mevsimde bağırsak sağlığınızı beslemenin harika yolları var.

Bağırsak sağlığı, sindirim sisteminin, özellikle de mide ve bağırsakların sağlığını ifade eder.

Optimum sindirim ve genel sağlık için gerekli olan bağırsaktaki iyi ve kötü bakteri dengesinin korunmasını içerir.

Sağlıklı bir bağırsak, besin emilimini destekler, atıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur ve bağışıklık fonksiyonunda çok önemli bir rol oynar.

Diyet ve stres gibi yaşam tarzı faktörleri bağırsak sağlığını önemli ölçüde etkiler ve sindirim sisteminin en iyi şekilde çalışması için dengeli ve gelişen bir ortamın teşvik edilmesini hayati hale getirir.

İşte bağırsak sağlığını güçlendiren doğal yöntemler...

YEMEKLERİNİZE ISITICI BAHARATLAR EKLEYİN

Baharatların büyüsü damak tadımızı memnun etmenin ötesine geçer; bağırsak sağlığımız için de harikalar yaratabilirler.

Kış öğünlerinize içinizi ısıtan baharatlardan oluşan bir karışım eklemek, bağırsak dostu bir devrimi başlatabilir.

Tek bir doz baharat bağırsak sağlığınızı 24-48 saat içinde iyileştirebilir. Zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, kakule, kırmızı biber ve kimyon bağırsaklarınız ve hormon sağlığınız için en iyi baharatlardan bazılarıdır.

Bunları yemeklerinize, çorbalarınıza ve hatta içeceklerinize cömertçe serpin. Sadece damağınıza bir sıcaklık patlaması katmakla kalmaz, aynı zamanda gelişen bir bağırsak ortamını da desteklerler.

KEMİK SUYU MUCİZESİ

Dışarıda kış rüzgarı uğuldarken rahatlatıcı 1 bardak kemik suyunu yudumlamak, bağırsaklarınız için harikadır.

Kemik suyu bağırsak sağlığı açısından bir güç merkezidir. Glutamin, glisin ve prolin gibi amino asitlerle doludur ve bağırsak zarının iyileşmesinde önemli bir rol oynar.

Besin açısından zengin olan bu iksir, soğuk günlerde daha az su içtiğiniz için vücudunuzun susuz kalmamasını sağlar.

Sürekli sindirim sorunları yaşayanlar dikkat: Günde 1 kase içince etkisine inanamayacaksınız. Bağırsak sağlığını güçlendiren yöntem belli oldu

GÜNDE 1 BARDAK ÇAY MUTLAKA İÇİN

Kışın serinliğini dumanı tüten bir fincan çayla yok edebilirsiniz. Araştırmalar, yeşil ve çay türlerinin polifenoller ve antioksidanlar açısından zengin olduğunu ve bağırsak sağlığınız için çifte fayda sağladığını ortaya koyuyor.

Polifenoller sindirim sisteminizdeki iltihabı ve oksidatif stresi azaltırken aynı zamanda iyi bakterilerin büyümesini de teşvik eder.

O halde bir fincan çay içerek sıcaklığın ellerinizden bağırsaklarınıza kadar yayılmasına izin verin.

MEVSİMLİK ÜRÜNLERİ BOL BOL YİYİN

Bağırsaklarınız yerel ve mevsimlik ürünleri sever ve kışın size sunabileceği bir hazine vardır.

Portakal ve greyfurt gibi turunçgiller bol miktarda C vitamini sağlar, havuç ve tatlı patates gibi kök sebzeler lezzetli bir besin karışımı sunar.

Brokoli, çemen otu, ıspanak ve Brüksel lahanası gibi turpgiller bağırsak ve hormon sağlığına katkıda bulunur.

Kış ürünlerinin iyiliğini benimseyin ve bağırsaklarınızın mevsimsel zevkle keyif almasına izin verin.

1 KASE ÇORBA İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Kış ve çorbalar el ele gider, bu da onları bağırsak sağlığı için mükemmel bir seçim haline getirir.

Çorbanıza kök sebzeler ve protein ekleyerek besleyici bir karışım oluşturun. Kolayca sindirilebilen bu yemekler vücudunuza sıcaklık sağlarken besin takviyesi de sağlar.

Çorbalar sadece mideyi hafifletmekle kalmaz aynı zamanda güçlü besin ögeleriyle doludur. Kışın soğuğu sizi çağırdığında bağırsak dostu bir yemeğin hazır olmasını sağlar.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin