Sülüngür Gölü nerede, hangi ilde? Sülüngür Gölü nasıl gidilir?

Türkiye'nin en güzel doğal alanlarından biri olan Sülüngür Gölü, son zamanlarda en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor. Şehrin ortasında gizlenmiş olan bu göl, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının akınına uğruyor. Büyüleyici güzelliği ile göz kamaştıran, hem yüzebileceğiniz hem de çevresinde piknik yapabileceğiniz Sülüngür Gölü ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Peki, Sülüngür Gölü nerede, hangi ilde? Sülüngür Gölü nasıl gidilir? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Sülüngür Gölü nerede, hangi ilde? Sülüngür Gölü nasıl gidilir?

Göllerin huzur verici hissiyatını sevenler buraya! Türkiye'nin en güzel göllerinden biri olan Sülüngür, yemyeşil ağaçları, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferi ile sizi bekliyor. Kalabalıktan sıkıldıysanız ve az da olsa şehir hayatından uzaklaşıp nefes almak istiyorsanız Sülüngür Gölü tam da size göre. Kendi başınıza, ailenizle, arkadaşlarınızla gidebileceğiniz Sülüngür Gölü, birçok aktiviteye olanak sağlıyor. Burada manzaranın keyfini çıkartabilir, en güzel doğa fotoğrafları çekebilir, yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir, piknik yapabilir, ayrıca kuş gözlemciliği bile yapabilirsiniz. Peki, Sülüngür Gölü nerede, hangi ilde? Sülüngür Gölü nasıl gidilir? İşte bu muhteşem göl hakkında merak edilen her şey...

Sülüngür Gölü nerede, hangi ilde? Sülüngür Gölü nasıl gidilir?

SÜLÜNGÜR GÖLÜ NEREDE, HANGİ İLDE?

Sülüngür Gölü Muğla ilinin Ortaca ilçesinde, Dalyan beldesindedir.

SÜLÜNGÜR GÖLÜ NASIL GİDİLİR?

Sülüngür Gölü'ne arabanızla İztuzu Caddesi üzerinden 10 dakikalık mesafeyle ulaşabilirsiniz. Ayrıca Dalyan beldesinden kalkan minibüsler ile de Sülüngür Gölü'ne gidebilirsiniz.

Dalyan ile Sülüngür Gölü arasındaki mesafe 10 dakika, Ortaca ile Dalyan arasındaki mesafe 12 km, Ortaca ile Muğla arasındaki mesafe 80 km, Dalyan ile Muğla arasındaki mesafe ise 85 km'dir.

SÜLÜNGÜR GÖLÜ'NDE NE YAPILIR?

Bu muhteşem gölün kenarında sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz, Sülüngür Gölü çevresinde mangal yapabileceğiniz alanlar da mevcuttur. Bu göl çevresinde yine doüa yürüyüşleri yapabilir ay da bisiklet sürebilirsiniz. Doğa fotoğrafı çekmek istiyorsanız bu gölde biribirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Sülüngür Gölü'nde birçok kuş türü yer alıyor. Bu kuşları gözlemleme imkanına da sahipsiniz. Sülüngür Gölü'ne gidenler gölde yüzülüp yüzülmediğini de merak ediyor. Ne yazık ki Sülüngür Gölü'nde yüzmek yasak. Çünkü bu göl, levrek ve çipura yetiştiriciliği amacıyla balık kooperatifi tarafından kullanılıyor. Sülüngür Gölü'nde avlanmka da yasak. Fakat balıkların üreme mevsimlerinde geçiş zamanları hariç sportif amaçlı olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Bu bölgedeki avcılık faaliyetleri Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi kontrolündedir.

 

SÜLÜNGÜR GÖLÜ ÖZELLİKLERİ NELER?

  • Sülüngür Gölü, 2 km uzunluğunda ve 1,5 km genişliğindedir
  • Yaklaşık 10 m derinliğe sahiptir
  • Sazlıklar ve yeşil ağaçlarla çevrilidir
  • Göl, kış aylarında yağmur suları ve yer altı suları ile beslenir
  • Muğla'nın en önemli su kaynaklarından biridir
  • Göl, DALKO (Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi) tarafından çipura ve levrek yetiştiriciliği amacıyla kullanılır
  • Göl, Nil Kapumbağası'nın yumrutlama noktalarından biridir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin