İbni Sina, tıp alanındaki büyük katkılarıyla ve "El-Kanun fi't-Tıbb" adlı eseriyle bilinen bir bilim insanıdır.
Orta Çağ boyunca Avrupa'dan Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyada tıp eğitimi için temel bir referans kitabı olarak kabul edilen bu kitapta, soğan suyunun önemi de vurgulanıyor.
Soğan, sağlığımız için bir dizi önemli yarara sahip besinlerin başında gelir. Soğan aynı zamanda mutfaklarımızda sıklıkla kullandığımız besinlerden biridir.
Hem faydalı hem lezzetli olan soğan, güçlü bir besin profiline sahiptir. Doğal bir antibiyotik görevi üstlenen soğan, B6, C vitamini ve anitoksidanlar açısından zengindir.
Soğan aynı zamanda potasyum, manganez, magnezyum, fosfor ve demir gibi mineralleri içerir. Ancak soğan suyu da soğanın en az kendisi kadar fayda doludur.
Özellikle soğan suyunu, buruna çekmek pek çok soruna şifa olur. Etkilerini öğrendikten sonra mutlaka denemelisiniz.
İşte buruna soğan suyu çekmenin etkileri...
BURUNA SOĞAN SUYU ÇEKMENİN FAYDALARI
Soğan suyunun buruna çekilmesi, geleneksel tıp uygulamalarında kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Buruna soğan suyu çekmenin birçok yararı vardır.
Buruna soğan suyu çekmenin en bilinen faydaları burun tıkanıklığı, sinüzit ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu sorunlarına karşı doğal çözüm olduğudur.
Soğan suyu içeriğindeki uçucu yağlar, fitokimyasallar ve sülfür bileşenleri nedeniyle antienflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Bu özellikleri sayesinde, buruna çekilen soğan suyunun, burun tıkanıklığına neden olan bakteri ve virüslerle mücadelede destekleyici olur.
Soğan suyu içeriğindeki uçucu yağlar, mukusun incelmesine yardımcı olur ve bu da burun tıkanıklığını hafifletir.
Soğan suyu aynı zamanda, iltihabı azaltarak sinüs boşluklarının rahatlamasına katkıda bulunarak rahat bir nefes almayı sağlar.
NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce uzmanınıza danışın.