Sivilce deyip geçmeyin: Dokunduğunuzda sertlik varsa doktora koşun

Sivilceler en yaygın görülen cilt sorunlarından biri olduğundan, bu durum normal gelebilir. Ancak normal gibi görünen sivilceler, cilt kanserini tetikleyebilir. Sivilcenin rengi, boyutu ve yapısı böyleyse, muhakkak tedbiri alın

Sivilce deyip geçmeyin: Dokunduğunuzda sertlik varsa doktora koşun

Sivilce, hemen hemen birçok insanda meydana gelen en yaygın cilt sorunlarından biridir. Genellikle kırmızı şeklinde olan sivilceler, yüz, sırt, boyun, omuz ve kalça bölgesinde görülür.

Sivilceler birçok nedene bağlı olarak meydana gelir. En yaygın nedenleri arasında; genetik yatkınlık, hormonal faktörler, stres ve yanlış kozmetik ürünlerin kullanımı olabilir.

Bununla birlikte birçok besin, sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir. Özellikle rafine karbonhidrat ve şeker içeren besinler tüketmek, sivilceye neden olabilir.

Ekmek, kraker, beyaz unla yapılan tatlılar, beyaz pirinç, makarna, yağlı besinler, soda ve şekerli içecekler de sivilceyi tetikler.

Bazı dermatologlar, zararsız gibi görünen ancak son derece ciddi sorun teşkil eden sivilceler üzerine vurgu yaptı.

BU SİVİLCELERE DİKKAT

Dermatologlar, ciltte meydana gelen bazı sivilcelere dikkat çekti. Zararsız gibi görünen bu sivilceler, cilt kanserinin habercisi olabilir.

Sivilce deyip geçmeyin: Dokunduğunuzda sertlik varsa doktora koşun

Cilt kanserinin habercisi olan lekeleri, sivilce ya da zararsız cilt lezyonlarıyla karıştırmamak için bazı unsurlara dikkatli bakmak gerekiyor.

Cilt kanserine neden olan melanomlar, genellikle kırmızı, sert ve çıkık bir şekilde ciltte kendini gösterir. Bunlar da sivilce ve zararsız cilt lezyonlarıyla sıkça karıştırılıyor.

Erken tanı konulmadığında bu melanomlar, her geçen gün ölüm riskini artırıyor. Bu melonomların ise ölüm riskine etkisi, 6 kat daha fazla olduğu biliniyor.

Uzmanlar bu tip melonomların 2 ay içinde teşhis edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Öte yandan Doç. Dr. John Kelly bu melonomların, ölüm vakalarının yüzde 43'ünden sorumlu olduğunun da altını çizdi.

1 AY SÜREYE DİKKAT

Nodüler melanomlar olarak bilinen bu lekeler eğer bir aydan uzun sürede geçmezse, hızla büyümeye devam ederse ve dokunduğunuzda sertse muhakkak doktora gitmelisiniz.

Ayrıca bu melanomlar, sivilce ve benlerden farklı olarak bastırıldığında yumuşamayan bir özelliğe sahiptir. Cildinizde bu değişiklikleri fark ettiğinizde, vakit kaybetmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin