Sinek böcek ısırığı deyip geçmeyin! Prof. Dr. Nacaroğlu kritik uyarı yaptı: sivrisinekler, karıncalar ve at sinekleri gibi böceklerin sokmaları...

Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları uzmanı Prof. Hikmet Tekin Nacaroğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sinek ve böcek sokmaları ile ilgili çok kritik uyarılarda bulundu. Prof. Nacaroğlu, "Çoğu böcek sokması, birkaç gün içinde kendi kendine geçen hafif cilt reaksiyonlarına yol açsa da, bazı durumlarda ciddi alerjik reaksiyonlar da görülebilir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sinek böcek ısırığı deyip geçmeyin! Prof. Dr. Nacaroğlu kritik uyarı yaptı: sivrisinekler, karıncalar ve at sinekleri gibi böceklerin sokmaları... - Resim: 1

Yaz aylarında sıkça artan ve hayatı tehdit eden böcek sokmalarına karşı uyarıda bulunan Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "İnsanların büyük bir çoğunluğu hayatları boyunca en az bir kez arı sokmasına maruz kalır ve bazen anafilaksiye yol açabilir. Arılar dışında, sivrisinekler, karıncalar ve at sinekleri gibi böceklerin sokmaları daha az ciddi alerjik reaksiyonlara neden olur. Ancak bazı durumlarda, geniş ve kaşıntılı şişlikler de gelişebilir" dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, yaz aylarında artan sivrisinek ve böcek alerjilerine karşı uyarıda bulundu. Prof. Dr. Nacaroğlu, “Böcekler, dünyanın en çeşitli hayvan gruplarından biridir ve bu yüzden böcek sokmaları oldukça yaygındır. Çoğu böcek sokması, birkaç gün içinde kendi kendine geçen hafif cilt reaksiyonlarına yol açsa da, bazı durumlarda ciddi alerjik reaksiyonlar da görülebilir" diye konuştu.

Kaynak: İHA