SHP'lileri kızdıracak iddia. Bu yüzden mi kuruldu? Mustafa Balbay'dan bomba iddia: 200 milyon TL'ye Sola Huruç Partisi mi? (SHP)

Siyaseti sarsan ve başına Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçeceği yönünde bilgiler gelen ancak doğrulanmayan bu iddialar sonrasında Ankara'da hareketli günlerin yaşanmasına neden olan SHP ile ilgili dikkat çeken bir iddia gazeteci Mustafa Balbay'dan geldi. İddia, hem SHP'nin Genel Başkanı Burak Çelik hem de partinin kurucularını çok kızdıracak.

Google Haberlere Abone ol
SHP'lileri kızdıracak iddia. Bu yüzden mi kuruldu? Mustafa Balbay'dan bomba iddia: 200 milyon TL'ye Sola Huruç Partisi mi? (SHP)

SHP, izin bir aradan sonra geçtiğimiz günlerde yeniden kurulmuş ve partinin kurucuları merak edilmişti.

Medyatava'nın gündeme getirdiği CHP Genel Başkanlığını bırakan Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin başına geçeceği yönündeki kulis bilgisi ise hem siyasette hem de medyada günlerce konuşulmuş ve hem Kılıçdaroğlu cephesinden hem de yakın kaynaklardan bu iddiaya yalanlama gelmişti.

 

SHP'nin yeniden kurulmasının yankıları sürerken gazeteci Mustafa Balbay'dan gündemi sarsacak bir iddia geldi.

Balbay yazısında "Yoksa yoksa... 200 milyon lira kadar kaynak ayırıp o paranın etrafına toparlanabilecek kişilerin solcu görünüp sola saldırmasını mı sağlamalı? Sola Huruç Partisi (SHP) ?Hiç de fena fikir değil!" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay'ın konuyla ilgili yazısından bir bölüm

Geriye iki seçenek kalıyor.

AKP’nin kendini yenilemesi çok zor. Son bakan değişikliği, partideki yenilenme ruhunun “kurum” bağladığını gösteriyor. Toplumda AKP’nin ekonomiyi düzeltebileceğine dair bir umut da yok. 

CHP, toplumda gördüğü kabulden kamuoyu araştırmalarına kadar her alanda birinci parti. Umut parti. Kendisinden beklentilerin arttığı parti. 

İktidar aklı bu aşamada şu soruyu sormuş olmalı:

AKP kendini yenileyemiyor ama CHP’yi, CHP ekseninde soldaki bütünlüğü  parçalarsak, yine tek seçenek AKP kalmaz mı?

Olabilir!

***

Gelin görün ki aylardır deniyorlar, bu da olmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerginlik var, yakında patlar dediler, olmadı!

Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel partiyi paylaşamıyor dediler. Aslı çıkmadı.

TBMM grubu paramparça dediler, bütün çıktı.

Ne yapmalı?

Yoksa... Solda yeni bir parti kurup, kurdurup, solun içine bir huruç mu planlamalı?

Yoksa... Solcuların çok sevdiği “Ben farklı düşünüyorum” duygusunu kaşıyan yeni bir partiyi solun kapısının önüne bırakıp seyrine mi bakmalı?

Yoksa... Keskinleşen sorunlara keskin cevap veren, solun tarihinde yeri olan bir partiyi mi açmalı?

Yoksa yoksa... 200 milyon lira kadar kaynak ayırıp o paranın etrafına toparlanabilecek kişilerin solcu görünüp sola saldırmasını mı sağlamalı?

Sola Huruç Partisi (SHP) ?

Hiç de fena fikir değil!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin