Seksten zevk alamıyorsanız bunlara dikkat! Seks sırasında bu hataları sakın yapmayın. İşte seks sırasında en sık yapılan hatalar

Seks sırasında yapılan bazı hatalar hem cinsel yaşamın kalitesini hem de cinsellikten duyulan hazzı etkiler. Partnerinizi ve kendinizi mutlu etmek adına sekste bu hatalardan mutlaka kaçının. İşte seks sırasında yapmamanız gereken hatalar

Google Haberlere Abone ol
Seksten zevk alamıyorsanız bunlara dikkat! Seks sırasında bu hataları sakın yapmayın. İşte seks sırasında en sık yapılan hatalar

Cinsel yaşamınızdaki problemler genellikle bilgi eksikliğinden kaynaklanan hatalardan doğar. Cinsel terapistler, çiftlerin seks yapma biçimlerini sorgulamalarının önemli olduğunu belirtir.

Yanlış bilgiler, ilişkinin geleceğini dahi olumsuz etkiler. Cinsellik ve sevişme becerileri, doğuştan gelen içgüdülerimizin ötesinde, deneyim ve öğrenme süreciyle gelişir.

Seks sırasında en sık yapılan bu hatalara, ne yazık ki cinsel yaşamı ve cinsel hazzı önemli derecede etkiler.

İşte seks sırasında yapılmaması gerekenler...

ÖN SEVİŞMEYİ KISA TUTMAK

Genellikle ön sevişme ve aşk oyunlarının kadınlar için bir 'ihtiyaç', erkekler için ise bir 'görev' ya da 'angarya' olarak görüldüğü düşünülür. Ancak erkeklerin de sekse hazırlanmak ve daha fazla zevk almak için en az kadınlar kadar ön sevişmeye ve aşk oyunlarına ihtiyaçları vardır.

Cinsel davranış çeşitliliği ne kadar geniş ve zengin olursa, cinsellikten alınabilecek hazlar da o kadar fazla ve farklı olur. Kadın ve erkeğin birbirlerini sekse hazırlamak için ön sevişme yapmaları bu nedenle çok önemlidir.

Ön sevişme, dokunma, okşama, öpüşme ve sürtünme gibi tensel aktiviteleri içerir. Tüm bunlar cinsel arzuyu artırır ve seksi daha zevkli hale getirir. Unutulmamalıdır ki, ön sevişmenin süresi, ardından gelen seksin süresini ve doyum oranını etkiler.

SADECE BOŞALMAYI VEYA ORGAZMI HEDEFLEMEK

Orgazm, boşalmayı öğrenmiş ve ilişkisinde belli bir kalite, uyum ve ahenk yakalamış çiftlerin nadiren yaşadıkları bedensel ve ruhsal rahatlamadır. Kadınlarda genellikle 10-15 saniye süren kasılmalarla ortaya çıkan ve farklı bir bilinç hali ile oluşan, kontrol kaybı duygusunu içeren yoğun bir rahatlama olarak tanımlanabilir.

Seksten zevk alamıyorsanız bunlara dikkat! Seks sırasında bu hataları sakın yapmayın. İşte seks sırasında en sık yapılan hatalar

Orgazmı, ilişkisinde belli bir kaliteyi yakalamış, arzu ve istekli olan çiftlerin yaşadığı bir hediye olarak görmek gerekir. Sürekli orgazm beklentisi içinde olmak doğru değildir. Seks, sadece sonuca odaklı bir aktivite olmamalı, iki insanın birbirine olan bağlılık, tutku ve şehveti paylaşması olarak değerlendirilmelidir. Öpüşmek, dokunmak, el ele tutuşmak, sürtünmek veya okşamak da seksin bir parçasıdır.

ŞEHVETİ UNUTMAK

Şehvet ve tutku, çiftleri birbirine bağlayan ve isteklerini aşka dönüştüren temel duygulardır. Birlikteliğin başında çiftler, şehvet ve tutkuyu yoğun bir şekilde hissederler. Kısacık bir an bile bir araya geldiklerinde dokunma ve birleşme arzusu yoğun bir şekilde yaşanır. Ancak zamanla bu tutku azalabilir ve şehvet yerini şefkate bırakabilir.

İlişkinin başlangıcındaki yoğun arzuların yerini monotonluk alır. Bu durumda çiftler, birbirlerine olan şehveti ve ilişkiyi ateşleyen duyguları canlı tutmak zorundadır. Şehveti unutan çiftler, ilişkilerinin temel amacını da unuturlar ve bu da mutsuzluğu kaçınılmaz kılar. Yakın ilişkilerdeki şehveti kaybetmemek için çiftlerin aşk oyunlarına ve cinsel fantezilere ihtiyacı vardır.

SADECE PENİS-VAJİNA BİRLİKTELİĞİNE ODAKLANMAK

Sevişme, kadınlar için sadece bedensel doyum değil, aynı zamanda duygusal ve ruhsal bir eylemdir. Kadınlar, sevişme sırasında erkeğin kendilerine değer verdiğini, sevdiğini ve arzuladığını hissederler. Bu nedenle sevişme, kadınlar için çok özel ve değerlidir.

Sevişme, iki insanın duygusal ve ruhsal doyuma ulaşmak için çaba harcadığı bir süreçtir. Sevişmede çiftler, bir şeyler verip aldıkları duygusunu hissederler. Bu nedenle, seks yapmak illa ki birleşmek anlamına gelmez. Çift, penis-vajina birlikteliğine geçmeden de büyük oranda haz alabilir ve haz verebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin