Seks yapmayı bıraktığınızda vücudunuzun tepkisine inanamayacaksınız: Seks yapmazsanız vücudunuzda ne olur?

Düzenli seks hayatı olmayanları yakından ilgilendiren o detay ortaya çıktı. Seks yapmayı bıraktığınızda vücudunuzda ciddi değişimler meydana geliyor. Peki ya seks yapmazsanız ne olur?

Google Haberlere Abone ol
Seks yapmayı bıraktığınızda vücudunuzun tepkisine inanamayacaksınız: Seks yapmazsanız vücudunuzda ne olur?

Düzenli seks hayatı olmayan herkesi yakından ilgilendiren o detayı uzmanlar duyurdu. Seks yapmayı bıraktığınız bakın vücudunuzda ne gibi değişimler meydana gelir? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

SEKS YAPMAZSANIZ NE OLUR?

Cinsel ilişkiye ara verdiğinizde vücudunuzda ne gibi değişimlerin olabileceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Cinsellik üzerine pek çok araştırma yapılırken, yeni araştırmalar da elbette yapılmaya devam ediliyor.

Cinsellik ve ilişkiler uzmanı Christine Rafe, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken kısa süreli cinsellik detoksu için şu açıklamalarda bulundu.

"Mastürbasyon veya partnerli cinsel aktivitelerin (dış temas veya penetrasyonsuz seks dahil) fiziksel, duygusal ve psikolojik faydaları bilinse de, cinsel olarak aktif olmamanın olumsuz sonuçları olduğu anlamına gelmez."

Ancak uzun süreli olarak cinsel ilişkiye girmemenin vücutta farklı semptomların oluşabileceğine neden olduğunu söyleyen Rafe konuyu şu sözlerle özetledi. 

 

"Egzersiz yapmamaya benzer şekilde, uzun süredir seks yapmayan veya cinsel aktiviteye ara veren kişilerde kaslarda gerginlik veya ağrı, boşalma kontrolünde zorluklar ve cinsel aktiviteye karşı güven kaybı yaşanabilir"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin