Seks esnasında ağrı hissedenler dikkat: Sebebi sandığınız kadar basit olmayabilir. Seks esnasında neden ağrı hissedilir?

Seks esnasında ağrı hisseden herkesi yakından ilgilendiren o detay ortaya çıktı. Ağrı hissetmeniz durumunda altında çok daha farklı sebepler yatıyor olabilir. Aman dikkat!

Google Haberlere Abone ol
Seks esnasında ağrı hissedenler dikkat: Sebebi sandığınız kadar basit olmayabilir. Seks esnasında neden ağrı hissedilir?

Seks esnasında ağrı hissedilmesi sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesi olurken, seks esnasında yaşanılan ağrı esasında cinsel hayatın olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir.

Bazı kadınlar için bu durum geçici bir süreç olsa da bazı kadınlar her cinsel ilişkilerinde ağrı problemi ile karşı karşıya kalabilmektedir. 

Seks esnasında oluşan ağrının altında pek çok farklı neden bulunabiliyorken, seks esnasında oluşan ağrının sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz...

SEKS ESNASINDA AĞRI OLUŞMASININ SEBEBİ NEDİR?

Seks esnasında ağrının hissedildiği nokta ile ağrının sebebi doğru orantıda değişmektedir. Cinsel ilişki esnasında oluşan ağrının en temel sebepleri çoğunlukla şu şekildedir;

Düşünceler: Zihin olarak cinsel ilişkiye girmeye hazır olamayışınız esasında seks esnasında ağrı problemi yaşamanızın en büyük ve en sık karşılaşılan etmenlerinden bir tanesidir. Korku, suçluluk, endişeli olma hali kasların kasılmasına neden olurken ağrılı bir seks hayatının başlamasına neden olabilmektedir.

İlaç kullanımı: Kullanılan bir takım ilaçlar seks isteğini düşürebilmektedir. Bu durum cinsel hayatınızın elbette olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir.

Eş problemi: Eşiniz şayet erektil disfonksiyon yani sertleşme problemi nedeniyle ilaç kullanıyorsa bu durum orgazm olma süreçlerinin uzamasına neden olurken, uzun birliktelik ağrı hissetmenize neden olacaktır.

 Tüm bunların yanı sıra jinekolojik hastalıklar dolayısıyla da ağrı probleminin yaşanması mümkündür. Dolayısıyla seks esnasında meydana gelen ağrıyı hafife almadan uzman bir hekime başvurmanız çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin