Sanayi devi iflas bayrağını çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmışlardı

Konya'da 35 yıldır faaliyet gösteren sanayi kuruluşu Pakpen iflas etti. Firmanın binası ve fabrikası satıldı. Pakpen’in kurucusu Mehmet Tuza Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Sanayi devi iflas bayrağını çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmışlardı

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasına giren, Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından Pakpen iflas etti.

Odatv'de yer alan habere göre; Pakpen, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 bin metrekarelik entegre tesisleri en büyük kuruluşların başında yer alıyordu. Şirket; kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi bir bina için gerekli olan birçok malzemeyi bir arada üretebiliyordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Pakpen yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi, günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üretiyordu. Ekonomik krizden tüm uğraşlarına rağmen kurtulamayan Pakpen’in kurucusu merhum Mehmet Tuza, şirketin ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmıştı. Tuza, "Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" ifadelerini kullandı.

İŞÇİLER HAKLARINI ALAMADI

Pakpen, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 50’ye yakın ülkeye ihracat yaparak adını duyurmuştu. Pakpen’in Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde yer alan fabrikası ve idari binası Konyalı firma Bagen’e satıldı. Pakpen’den bin 800 işçinin haklarını alamadığı belirtildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin