Sahte zeytinyağını ele veren yöntem bulundu: Bir bakışta sahte zeytinyağını ayırt edebileceksiniz

Günümüzde artan sahte zeytinyağı satışlarına ilişkin bu yöntemlere mutlaka kulak verin. Bu pratik yöntem sayesinde zeytinyağının sahte olup olmadığını şıp diye anlayabileceksiniz. İşte zeytinyağının sahte olduğunu belirten işaretler

Sahte zeytinyağını ele veren yöntem bulundu: Bir bakışta sahte zeytinyağını ayırt edebileceksiniz

Sofraların vazgeçilmezi olan ve her yemeğe ayrı lezzet katan zeytinyağı, mutfakların olmazsa olmazları arasında yer alır.

Hem faydalı hem de lezzetli olan zeytinyağını mutlaka doğal olarak tüketmek gerekir. Ancak günümüzde ne yazık ki sahte zeytinyağı satışı gitgide artmaktadır.

Sahte zeytinyağını tespit etmek, tüketicilerin sağlıklarını korumaları ve gerçek zeytinyağının kalitesinden faydalanmaları açısından büyük önem taşır.

Sizler için paylaştığımız pratik yöntemler sayesinde zeytinyağının sahte olup olmadığını hemen anlayabilirsiniz.

İşte sahte zeytinyağını anlamanın tüyosu...

SAHTE ZEYTİNYAĞINI ANLAMA YÖNTEMİ

Sahte zeytinyağı genellikle daha ucuz ve kalitesiz bitkisel yağlarla karıştırılarak piyasaya sürülür. Bu nedenle zeytinyağının sahte olup olmadığını anlamak için birkaç pratik yöntem kullanabilirsiniz.

Öncelikle zeytinyağının fiyatını ve etiketini inceleyin. Gerçek zeytinyağı üretimi zahmetli ve maliyetli bir süreçtir. Bu yüzden çok ucuz zeytinyağlarına şüpheyle yaklaşmak gerekir.

Etikette yer alan bilgiler de önemlidir. Kaliteli zeytinyağları genellikle coğrafi işaretli ve üretici bilgileri detaylı bir şekilde belirtilmiş ürünlerdir.

Diğer yöntem, zeytinyağının kokusunu ve tadını test etmektir. Gerçek zeytinyağı, meyvemsi ve taze bir kokuya sahiptir.

Sahte zeytinyağını ele veren yöntem bulundu: Bir bakışta sahte zeytinyağını ayırt edebileceksiniz

Tadına bakıldığında ise hafif acılık ve yakıcılık hissedilmelidir. Eğer yağın kokusu ağır ve tadı nötr veya yağlı ise sahte olma ihtimali yüksektir.

Öte yandan zeytinyağının buzdolabında katılaşıp katılaşmadığını gözlemlemek de zeytinyağının sahte olup olmadığını belirtir.

Gerçek zeytinyağı soğukta belli oranda katılaşır, ancak tamamen donmaz. Bu yöntem, diğer bitkisel yağlarla karıştırılmış zeytinyağlarını tespit etmekte yardımcı olabilir.

Zeytinyağının sahte olduğunu belirten bir diğer yöntem ise su testidir. Suya eklediğiniz zeytinyağı üste çıkıyorsa, hakikidir. Eğer zeytinyağı baloncuklar çıkarıp su yüzeyinde kalıyorsa, sahtedir.

ZEYTİNYAĞININ RENGİNDEN SAHTELİĞİ ANLAŞILIR MI?

Bir zeytinyağının sahte olup olmadığını rengine bakarak anlamak mümkün değildir. Hakiki bir zeytinyağı almak için yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri denemelisiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin