Sahte şeyhler dehşet saçtı. Kazı yapmak için küçük çocuğun ellerini kestiler. Define arıyorlardı

Tarihi eser kaçakçıları dünyanın neresinde olursa olsun dur durak bilmiyor. Yaptıkları kan donduruyor. Bu sefer Mısır'da bir dehşet yaşandı. Bunu yapanlar ise 'sahte şeyhler'... Antik mezarı açmak için 8 yaşındaki bir erkek çocuğun ellerini kestiler. Yaşanan bu olay ülkede büyük tepkiye neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sahte şeyhler dehşet saçtı. Kazı yapmak için küçük çocuğun ellerini kestiler. Define arıyorlardı

Mısır'da yaşanan olay kan dondurdu. 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun elleri antik mezar açmak için kesildi. Çocuğun cansız bedeni bulundu. Olayı araştıran savcılar, cinayetin yasa dışı tarihi eser kazıcılığı ile ilgili olduğunu bildirdi.

8 yaşındaki Muhammed'in cansız bedenini babası Abu El Vafa Yukarı Mısır'da bulunan Asyıt şehrindeki bir tarım arazisinde buldu.

Polis cinayetle ilgili çocuğun akrabası olan üç erkek kardeşi gözaltına aldı.

Savcılığın paylaştığı açıklamaya göre, şüphelilerden ikisi, yasa dışı bir kazıda antik Mısır hazinelerine ulaşmak isteyen bir maden arayıcısına çocuğun ellerini satmak için cinayeti işlediklerini söylediler. Cinayete sahte şeyhlerin neden olduğu belirtildi.

"YALNIZ BAŞINA OTURUP AĞLIYORUM"

BBC Arapça Servisi'ne konuşan Abu El Vafa, "Oğlum Muhammed'le tüm anılarımı hatırlıyorum. Ne zaman yalnız kalsam ağlıyorum ve bu duruma dayanamıyorum. Her gün işten dönmemi beklerdi" diye anlatıyor.

Baba El Vafa, oğlu Muhammed'e kötü bir şey olabileceğini düşünmediğini çünkü "köydeki herkesin onu çok iyi tanıdığını" söylüyor.

El Vafa, "Polis soruşturması sonrası, oğlumun kendi kuzenleri tarafından, onunla oyun oynayan, hatta kaybolduğunda benimle beraber onu arayan akrabalarım tarafından öldürüldüğünü öğrendiğimde beynimden vurulmuşa döndüm" diyor.

SOSYAL MEDYADA ÖFKE

Haber Global'de yer alan habere göre cinayet Mısır'da sosyal medyada da büyük bir infial yarattı.

Birçok kişi caydırıcı olması için suçluların ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulundu.

Bazıları ise ebeveynleri, çocuklarının kimlerle vakit geçirdiğini takip ederek onları daha iyi korumaları yönünde uyardı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin