Sağ tarafa dönük uyumak beyni temizliyormuş: Sağ tarafa yatmanın mucizevi faydaları ortaya çıktı

Sağ tarafa dönük uyumanın bilinmeyen etkileri ortaya çıktı. Bu etkileri öğrendikten sonra, kendinizi sağ tarafa dönük uyumaya şartlayacaksınız. İşte sağ tarafa dönük uyumanın sağlığımıza güçlü etkileri

Sağ tarafa dönük uyumak beyni temizliyormuş: Sağ tarafa yatmanın mucizevi faydaları ortaya çıktı

Uyku döngünüzün derinliğini ve başarısını etkileyen birçok faktör vardır. Yediğiniz yiyecekler, dışarıda geçirdiğiniz zaman, egzersiz rutininiz ve uyku pozisyonunuz bulunur.

Sizin için en iyi uyku pozisyonu, rahat etmenize yardımcı olmaktan daha fazlasını yapar. Belirli uyku bozukluklarına yol açabilir veya onları önleyebilir.

Sırt üstü uyumak, yüzüstü uyumak, sağa ve sola dönük uyumak olmak üzere 4 farklı uyku pozisyonu mevcuttur. Ancak sağ tarafa dönük uyumak, mucizevi etkilere sahiptir.

İşte sağ tarafa dönük uyumanın etkileri...

SAĞ TARAFA DÖNÜK UYUYUN!

Stony Brook Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, yan yatma pozisyonunda uyumanın beynin temizlenmesine yardımcı olduğu keşfedildi.

Bu pozisyonun, sırt üstü veya yüz üstü uyuma şekillerine kıyasla lenf sistemine daha fazla destek sağladığı belirtildi.

Sağ tarafa dönük uyumak beyni temizliyormuş: Sağ tarafa yatmanın mucizevi faydaları ortaya çıktı

Bu da beyinde zararlı kimyasalların birikmesini engelleyerek Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların oluşma riskini azaltabilir.

Sağ tarafa yatıldığında, sağ burun deliği kapanır ve sol burun deliği açılır. Bu durum sol burundan nefes almayı teşvik eder ve sağ beyin yarım küresinin aktivitesini artırır.

Sağ beyin yarım küresinin uyarılması, parasempatik sinir sisteminin işleyişini artırır, kalp atış hızını yavaşlatır, tansiyonu düşürür ve sindirim sistemi faaliyetlerini yavaşlatır.

Bu durum, kalbin daha az yorulmasına ve uykuya geçişin daha kolay olmasına yardımcı olur, böylece dinlenme kalitesi artar.

Sağ tarafa yatmak, göğüs boşluğunda daha fazla alan yaratır ve kalp kaslarına binen yükü azaltır.

Kalp sol tarafta olduğu için sağ tarafa yatıldığında, yer çekimi kalbi göğüs kafesine doğru değil, göğüs boşluğuna doğru çeker.

Bu, kalbin daha az baskı altında kalmasını sağlar ve gece boyunca iş yükünü hafifletir. Özellikle kalp rahatsızlığı olan kişilerde, bu durumun ek bir fayda sağlayabileceği belirtiliyor.

Ayrıca sağ tarafa yatmanın sinir sisteminin "savaş ya da kaç" tepkisini kontrol eden sempatik sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir.

Bu pozisyonun, kalp atış hızını ve kan basıncını dengeleyen kan akışını düzenlediği ve bu sayede daha sabit bir kalp atış hızı ve kan basıncı sağladığı tespit edilmiştir.

Sağlıklı bir uyku ve genel sağlık için bu etkilerin faydalı olabileceği, araştırmalarla belirtilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin