Sabahları kahvenize 1 kaşık ekleyin cayır cayır yağ yakın: Zayıflatan Türk kahvesi kürü nasıl yapılır?

Fazla kilolarınızdan kurtulmak isterken bir de Kurban Bayramı'nda alınan kilolar cabası olduysa, bu kürü mutlaka deneyin. Sabahları aç karnına içeceğiniz Türk kahvenizin içine 1 kaşık eklemek yeterli. İşte cayır cayır yağ yakan Türk kahvesi kürü ve yapılışı

Sabahları kahvenize 1 kaşık ekleyin cayır cayır yağ yakın: Zayıflatan Türk kahvesi kürü nasıl yapılır?

Yaz mevsimiyle birlikte en büyük sorunlardan biri şüphesiz, kilo verme oluyor. Özellikle Kurban Bayramı'ndan sonra alınan kilolar da cabası oluyor.

Doğal kürlerle zayıflamak, pek çok kişinin başvurduğu yöntemler arasında yer alıyor. Bunlardan en popüleri de Türk kahvesi olarak biliniyor.

Ancak Türk kahvesinin içerisine ilave edeceğiniz bu güçlü baharat, zayıflama sürecini önemli ölçüde hızlandırıyor.

İşte mum gibi eriten Türk kahvesi kürü...

ZAYIFLATAN TÜRK KAHVESİ KÜRÜ

Doğal yöntemlerle zayıflamak için birtakım kürler mevcuttur. Türk kahvesi de bu kürlerin başında gelir.

Ancak Türk kahvesine tarçın ilave edip içmek, lezzetli olmasının yanı sıra zayıflama sürecine katkıda bulunabilecek özelliklere sahiptir.

Türk kahvesinin kendisi, içerdiği kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve enerji seviyelerini artırır. Kafein, yağ yakımını teşvik eden termojenik etkisiyle bilinir.

Bu da vücudun daha fazla kalori yakmasına yardımcıdır. Öte yandan tarçın, kan şekeri seviyelerini dengeleyerek ani açlık krizlerini ve tatlı isteğini azaltmada etkili bir rol oynar.

Kan şekeri dengesi, kilo kontrolü açısından önemlidir çünkü dengeli kan şekeri, insülin direncini azaltır ve yağ depolanmasını engeller.

Tarçınlı Türk kahvesi, iştahı bastırarak daha az kalori alımına yardımcı olabilir. Tarçının içerdiği bileşikler, midenin boşalma hızını yavaşlatır, bu da daha uzun süre tokluk hissi sağlar.

Ayrıca tarçın, bağırsak sağlığını destekleyen prebiyotik özelliklere sahiptir ve sindirim sisteminin daha verimli çalışmasına katkıda bulunur.

Sindirim sisteminin düzenli çalışması ise, besinlerin daha iyi emilmesine ve atıkların daha hızlı atılmasına yardımcı olur.

Tarçınlı Türk kahvesi ayrıca, antioksidan açısından da zengindir. Hem Türk kahvesi hem de tarçın, serbest radikallere karşı vücudu koruyan güçlü antioksidanlar içerir.

Antioksidanlar, hücre hasarını azaltarak genel sağlığı destekler ve vücudun daha verimli çalışmasına katkıda bulunarak zayıflamayı da destekler

TARÇINLI TÜRK KAHVESİ KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Öncelikle 1 fincan suyu cezveye dökün. Ardından 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave ederek karıştırın.

Ocağın altını açın ve kahvenizi kısık ateşte pişirin. Kahve köpürdükten sonra fincana döküp afiyetle için.

Sabahları aç karnına tarçınlı Türk kahvesi tüketerek hem metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz hem de şeker seviyesini dengeleyebilirsiniz.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin