Sabahları aç karnına kızılcık yiyin o sorundan kurtulun: Sadece 3 tane yemek yetiyormuş. Sabahları kızılcık yemek neye iyi gelir?

Sabahları aç karnına tüketilen kızılcığın faydaları saymakla bitmiyor. Bakın günde 3 adet kızılcık yediğinizde vücudunuzda neler olacak...

Google Haberlere Abone ol
Sabahları aç karnına kızılcık yiyin o sorundan kurtulun: Sadece 3 tane yemek yetiyormuş. Sabahları kızılcık yemek neye iyi gelir? - Resim: 1

Sağlıklı atıştırmalık olarak tüketilen meyveler arasında olan kızılcık sağlık açısından birçok fayda sağlamasıyla bilinir.

Hem ekşi hem de acı türlere sahip olan küçük kırmızı meyveler genellikle kurutulmuş olarak ya da suyu oluşturularak tüketilir. Ancak yaş yenmesi de oldukça etkili olan bu meyve sonbahar mevsiminde yetişir.

Birçok vitamin açısından zengin olan kızılcıkta, C, E, K vitaminlerinin yanında manganez mineralleri ve antioksidanları bolca bulunur. İçerdiği bu vitaminler sayesinde birçok sağlık sorununu bertaraf etmede etkili olan kızılcığı günde 3 adet olarak tükettiğinizde neler olacağına inanamayacaksınız.