Sabahları 1 avuç yemek bile yetiyor: Dünyanın en güçlü antioksidanı meğer oymuş. Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor kolesterolü düşürüyor

Sabahları 1 avuç yediğinizde vücudunuzdaki değişime inanamayacaksınız. Vücudu baştan aşağı temizliyor. İşte insan sağlığına binbir faydası olan o mucize gıda...

Google Haberlere Abone ol
Sabahları 1 avuç yemek bile yetiyor: Dünyanın en güçlü antioksidanı meğer oymuş. Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor kolesterolü düşürüyor

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam içerisinde olabilmek insan sağlığına faydalı olan gıdaların düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir. 

Tüketilen gıdaların etki alanlarını bilerek tüketmek sağlıklı ve uzun bir yaşam için gerekli olan unsurlar arasında yer alırken her sabah güne bu gıda ile başlamanın etki alanları bir hayli yüksektir.

İşte bağırsakları makine gibi çalıştıran, kolesterolü düşüren o etkili formül...

HER SABAH 1 AVUÇ YEMEK YETERLİ GELİYOR!

Vücudun sağlıklı ve aktif bir çalışma prensibiyle çalışmasını sağlayabilmek için tüketilen gıdalara dikkat etmek son derece önemlidir.

Bağırsakları ve daha pek çok alanı sağlıklı şekilde şifalandıran gıdalardan bir tanesi kuru erik olurken, kuru eriğin düzenli olarak tüketilmesinin birbirinden farklı pek çok faydası bulunmaktadır. İşte kuru eriğin bilinmeyen o mucizevi faydaları;

Kuru erik, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda var olan kabızlık şikayetinin de sona ermesine yardımcı olmaktadır.

Güçlü antioksidanlar içeren kuru erik, hücre hasarını önlerken vücudu kanserli hücrelere karşı koruma altına alır.

Kemik sağlığı için önemli bileşenleri içeren kuru erik,  K vitamini, bor ve magnezyum bakımından zengin olması dolayısıyla kemik kırılmasına dahi engel olmaktadır.

Kalp sağlığı açısından faydalı olan kuru erik, içeriğinde bulunan potasyum bileşeni sayesinde kötü kolesterolü düşürmeye katkı sağlar.

Düşük glisemik indekse sahip olan kuru erik, kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur. Kişinin uzun süre tok hissetmesine de ayrıca katkı sağlar.

Doğal şeker ve karbonhidrat açısından zengin olan kuru erik, günlük enerji seviyesini yükseltmeye yardımcı olur.

Antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin olmasıyla bilinen kuru erik cilt sağlığını destekler.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan kuru erik, kişiyi hastalıklara karşı koruma altına alır.

Dikkat: Yukarıda yer alan bilgiler genel bilgiler olup herhangi bir hastalığı olan kişilerin tüketmeden evvel doktoruna danışması önerilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin