Puf puf kabarıyor 1 gram bile yağ çekmiyor: Yağ çekmeyen pişilerin lezzet sırrı bulundu. Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Bir pişiyi yenilir kılan en temel unsur, yağ çekmemesidir. Bu püf noktalar sayesinde hazırlayacağınız pişiler asla yağ çekmeyecek ve puf puf kabaracak. İşte yağ çekmeyen pişilerin lezzet sırrı

Puf puf kabarıyor 1 gram bile yağ çekmiyor: Yağ çekmeyen pişilerin lezzet sırrı bulundu. Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarına yakışacak hem lezzetli hem de pratik bir tarif arıyorsanız, yağ çekmeyen pişi tarifi tam da size göre.

Ancak pişilerin yağ çekmemesi için bazı püf noktaları bilmeniz gerek. İşte kahvaltı sofralarının favorisi olacak yağ çekmeyen pişi tarifi ve püf noktaları...

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ MALZEMELERİ

1 su bardağı süt

2 tane yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-3,5 su bardağı un

Sıvı yağ

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİLERİN PÜF NOKTALARI

Yağ çekmeyen pişiler yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Öncelikle, hamurun kıvamı çok önemlidir. Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.

Hamur, ele yapışmayan, yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Hamuru dinlendirmek de önemlidir, böylece pişiler daha iyi kabarır ve yağ çekmez.

 

Puf puf kabarıyor 1 gram bile yağ çekmiyor: Yağ çekmeyen pişilerin lezzet sırrı bulundu. Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Pişi hamurunun içindeki malzemeler de doğru oranda olmalıdır. Fazla un veya maya kullanacaksanız az maya kullanmak hamurun yağ çekmesine neden olabilir.

Kızartma sırasında yağın sıcaklığı da kritik bir faktördür. Yağ yeterince sıcak olmalı, ancak aşırı sıcak olmamalıdır.

Yağ sıcaklığını kontrol etmek için küçük bir hamur parçasını yağa atarak test edebilirsiniz. Hamur parçası hızla yukarı çıkıyorsa yağ hazır demektir.

Ayrıca pişileri kızartırken tavaya fazla hamur koymamak ve her iki tarafını da eşit şekilde kızartmak gerekir.

Son olarak, pişileri kızarttıktan sonra fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerine almak, yağ çekmemiş pişiler elde etmenize yardımcı olur.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Öncelikle uygun bir kabın içine sütü ve yumurtayı alıp iyice çırpın. Daha sonra unun bir kısmını, tuzu ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ekleyerek hamuru yoğurun.

Bu noktada unu mutlaka yavaş yavaş eklemelisiniz. Ardından tezgaha un serpin ve hamuru tezgaha alarak yarım santimetre kalınlığında açın.

Hamura dilediğiniz şekli verdikten sonra yağda kızartın. Pişileri kontrollü olarak çevirerek her iki tarafının da pişmesini sağlayan.

Bir servis tabağına kağıt peçete açın ve üzerinde pişirdiğiniz enfes pişileri dizin. Yağ çekmeyen pişilerin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin