Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara kimdir, ne iş yapıyor? Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara ne mezunu?

2024 YKS sınavına giren bir profesör olan Behçet Yalın Özkara'nın sosyal medya paylaşımı gündem oldu. YKS sistemindeki yanlışı göstermek isteyen Özkara, üniversite sınavına katıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının açıklanmasıyla yaptığı net ve kazandığı bölümü paylaşan Özkara'nın kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara kimdir, ne iş yapıyor? Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara ne mezunu?

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara kimdir, ne iş yapıyor? Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara ne mezunu?

ÖSYM'nin düzenlediği 2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bir akademisyen olan Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, söylenene göre YKS sistemindeki çarpıklığı göstermek için üniversite sınavına girdi. Özkara, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla yaptığı net ve kazandığı bölümü paylaştı. Özkara'nın bu paylaşımı sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara kimdir, ne iş yapıyor? Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara ne mezunu?

PROF. DR. BEHÇET YALIN ÖZKARA KİMDİR, NE İŞ YAPIYOR?

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme bölümünde Doçent Doktor olarak görev yapıyor. Özkara, akademide liyakatsizlik ve torpille ilgili çektiği videolar ile ün kazanmıştı.

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara kimdir, ne iş yapıyor? Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara ne mezunu?

PROF. DR. BEHÇET YALIN ÖZKARA NE MEZUNU?

Özkara, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İ.İ.B.F işletme bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Yüksek lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesinde, doktora öğrenimini ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tamamladı. Doktora çalışmaları sırasında Seul Hanyang Üniversitesinde, doktora sonrası araştırmaları sırasında da Massachusetts Üniversitesi ve Michigan Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulundu. Araştırmalarını tüketici davranışları, nöropazarlama ve karar verme süreçlerine yönelik olarak sürdürüyor.

YKS'YE GİRDİ

Özkara, kişisel bir deney olarak YKS'ye girdi ve iddia ettiğine göre -1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti.

Özkara'nın Türkiye'de işe alımlardaki torpil nedeniyle herkesin yurt dışına kaçtığını söylediği videosu da gündem olmuştu.

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara kimdir, ne iş yapıyor? Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara ne mezunu? - Resim : 2

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanlığı'nın resmi sitesinden YKS tercih sonuçları ile ilgili şu duyuru yapıldı:

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.10'dan itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 19–21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Etiketler kimdir profesör YKS
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin