Patlıcan sapını çöpe atmayın kaynatın: Patlıcan sapını kaynatıp içince o sorun kökten çözülüyormuş. Patlıcan sapı kaynatıp içmek neye iyi gelir?

Türk mutfağında en sık tüketilen besinlerden biri, patlıcandır. Patlıcanın sağlığımıza her ne kadar faydası varsa sapının da bir o kadar faydası vardır. Patlıcan sapını kaynatıp içtiğinizde, etkisine inanamayacaksınız. İşte patlıcan sapı kaynatıp içmenin faydaları

Google Haberlere Abone ol
Patlıcan sapını çöpe atmayın kaynatın: Patlıcan sapını kaynatıp içince o sorun kökten çözülüyormuş. Patlıcan sapı kaynatıp içmek neye iyi gelir? - Resim: 1

Çoğunlukla siyah ve mor renklere sahip olan patlıcan, Türk mutfağında en sık tüketilen besinlerden biridir. Yağ içermeyen ve su açısından yüksek değeri olan patlıcan; C ve K vitamini ve magnezyum, fosfor, bakır ve potasyum minerallerini içerir.

Tüm bunlar patlıcanı, faydalı bir besin haline getirir. Genellikle sapından ayrılarak tüketilen patlıcanın sapı da bir dizi önemli yararı beraberinde getirir. Özellikle kaynatıp suyunu içtiğinizde, tüm o sorunlarınız son bulacak.

İşte patlıcan sapı kaynatıp içmenin faydaları...