Önleminizi Alın Sıcaklıklar 30 Derece Birden Düşecek

Bu hafta ve gelecek hafta çok değişik bir hava olayına tanık olacağız. Sıcaklıklar rekor denilebilecek 25-30 derece arasında ani bir düşüş görecek.

Önleminizi Alın Sıcaklıklar 30 Derece Birden Düşecek

Bugünden itibaren hava sıcaklıkları tüm yurtta yükselirken, hafta sonu yaz havası etkili olacak. Ancak salıdan itibaren hava değişiyor.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonu boyunca yurt genelinde etkili olacak. İstanbul'da sıcaklığın 25 dereceye, Ankara'da 28 dereceye çıkması beklenirken Antalya'da sıcaklık 25 dereceyi bulacak.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumunda sert bir değişim yaşanacağını belirterek "Önümüzdeki hafta Türkiye kış havasını tekrar yaşayacak" dedi. İstanbul'da sıcaklık salı günü 8 dereceye kadar düşecek. Anadolu'nun birçok bölgesinde kar yağışı bekleniyor.

 

AKOM da İstanbul için bir duyuru yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, 14 Mart 2025 Cuma gününe ait haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre; İstanbul’da bugün hava sıcaklıkları 15 derece civarında başlayacak ve öğle saatlerinde 23 dereceye kadar yükselecek. Gün içerisinde çoğunlukla güneşli bir hava beklenirken, yağış öngörülmüyor. Rüzgârın lodos yönünden esmesiyle zaman zaman şiddetini artırarak sert rüzgârlar oluşturabileceği belirtiliyor. Ancak İstanbul'da hava aniden soğuyacak... Hava sıcaklığı hafta sonu 25, gelecek hafta 5 dereceyi görecek.

Önleminizi Alın Sıcaklıklar 30 Derece Birden Düşecek - Resim : 2

Hava Forum hesabı da bir paylaşım yaptı ve sıcaklıkların rekor derecede düşeceğini açıkladı.

Paylaşımda "Çok değişik, sıra dışı bir hava olayı bizi bekliyor. Yeni haftada bazı şehirlerimizde 48 saat içinde sıcaklık 30 derece birden düşecek. Bu olaya tanıklık edeceğiz, çok ilginç..." denildi.

Bir başka paylaşımda ise "Balyozu kaldırdı, bekliyor! Yeni haftada Poyraz, balyozunu sertçe vurup sıcaklıkları 25-30 derece birden düşürecek. Birçok şehir kar potasına girebilir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Hazır mıyız?" ifadeleri kullanıldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin