Soner Kılınç'ın, 30 yıl önce Bursa'da bir kolejde eğitim görürken çok sevdiği İngilizce öğretmeni 'Linda', trafik kazasında hayatını kaybetti. Öğretmeninin ailesi, cenazeyi almak için İngiltere'den Türkiye'ye geldi. Ancak cenazeyi ülkelerine götürmek için dini inançlarına uygun bir tabut bulamadılar. Ailenin yaşadığı üzüntü ve şaşkınlığı gören Kılınç, o güne kadar böyle bir hizmet yapılmadığını ve bunun bir eksiklik olduğunu düşünerek, daha lisede, ileride yapacağı işe karar verdi.
Öğretmeni ölünce bu işi yapmaya karar verdi. Türkiye'de tek! ABD, Almanya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye ülkeye ihracat yapıyor
Bursalı Soner Kılınç, 30 yıl önce kolejde eğitim gördüğü sırada İngiliz olan öğretmenini trafik kazasında kaybetmesinin ardından bu işi yapma karar verdi. Kılınç Hayalini, 3 yıl önce hayata geçirdi. Türkiye'de ilk kez İstanbul'da açtığı ve halihazırda tek olan 'merasim tabutu' satış mağazasında ürettiği tabutların satışını yapan Kılınç, aynı zamanda bu tabutları ABD, Almanya ve İngiltere'nin de bulunduğu 8 ülkeye ihraç ediyor.
Kılınç, 'merasim tabutu' üreterek, Türkiye'deki bu eksikliği gidermeyi kendisine görev edindi. Yıllar boyunca ailesi, arkadaşları ve tüm çevresine her zaman bu hayalinden bahseden Kılınç, 3 yıl önce 1998'den beri sahibi olduğu orman ürünleri fabrikasında hayalini hayata geçirdi.
Fabrikasında, farklı dini inanca sahip insanlara tabut üreten, Türkiye'de ilk kez İstanbul'da açtığı ve halihazırda tek olan 'merasim tabutu' satış mağazasında da ürettiği tabutların satışını yapan Kılınç, "Benim hikayem, çok eski ve hemen hemen 30 yılı var. Kolejde okurken, oradaki öğretmenlerimiz Amerikalı ve İngiliz'di. Onlardan biri olan, sevdiğim bir öğretmenim, bir kazada vefat etti. Ailesi, cenazeyi almak için Türkiye'ye geldi. O dönemde, onların dini inançlarına uygun bir tabut Türkiye'de yoktu. Hem üzüldüler hem de şaşırdılar. O dönem, komşularımızla her şeyi paylaştığımızı ancak bu acıyı paylaşmaya gelince orada eksik kaldığımızı düşündüm. Onlar için böyle bir şey bugüne kadar yapılmamış. İleri de nasip olursa bu işi biz yapalım, ciddi bir eksiklik diye düşündüm. Bu benim 30 yıllık hayalim. Beni eskiden tanıyan herkes bunu bilir. Bir gün tabut yapıp, satacağımı herkes bilirdi." dedi.
Babasıyla tabut üretimi yapan ve onun hayalini gerçekleştirirken yanında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kılıçhan Kılınç da (23), "Farklı dinlere mensup insanlar olarak, Hristiyan dostlarımıza hizmet veriyoruz. İlk duyduğumda ben de şaşırdım. İnsanlar da ilk başlarda çok şaşırdılar. Farklı dinlere mensubuz ve farklı dine özgü ürünler üretiyor ve hizmet veriyoruz. Şimdiye kadar aldığımız tepkiler, hep çok güzeldi. Onlar da saygı gösterip, önemsediğimizi anlıyorlar. Tatlı yorumlar alıp, sohbetler etmek bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor" diye konuştu.