Öfke Ritüeli inzivası nedir? Öfke ritüeli neden, nasıl yapılır?

Oyuncu ve manken Çağla Şikel'in 2.500 TL ödeyerek bir kulübede kapalı kalması, birçok eleştiriye neden olmuştu. Şimdi de sosyal medyada ağaç dallarını yere vurarak çığlık atan kadınların videosu viral oldu. ABD'de bir grup kadın tarafından 4 bin dolar ödeyerek yapılan bu inziva modelinin 'Öfke Ritüeli' olduğu öğrenildi. Peki, Öfke Ritüeli inzivası nedir? Öfke ritüeli neden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Öfke Ritüeli inzivası nedir? Öfke ritüeli neden, nasıl yapılır?

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada inziva tarzları gündem oluyor. En son Türk model ve oyuncu Çağla Şikel'in karanlık inziva meditasyonu ile 4 gün boyunca gözleri kapalı kalmış ve bir kulübede aç susuz kalma deneyimi çok konuşulmuştu. Karanlık inzivanın ardından öfke ritüeli inzivası da en çok aratılanlar arasında yer aldı. Bir videoda Amerikalı kadınların sopalarla yerlere vurduğu ve çığlık attığı, bunun için de 4 bin dolar ödedikleri öğrenildi. Öfke Ritüeli inzivası nedir? Öfke ritüeli neden, nasıl yapılır?

ÖFKE RİTÜELİ İNZİVASI NEDİR?

Son günlerde ilginç ritüeller ve inziva çeşitleri sosyal medyada dikkat çekiyor. Birçok kişi ruhlarının dinlenmesi, stres atmak ve rahatlamak için bu ritüellere başvuruyor. Bunlar arasında en son öfke ritüeli gündem oldu.

Sosyal medyada, bir grup ABD'li kadının ormanın içinde ağaç dallarını yerlere vurup çığlık attıkları görüldü. Bu ritüel için ise 4 bin dolar ödedikleri ortaya çıktı. Bu ritüelin, kadınların bastırılmış duygularını serbest bırakmak amacıyla tasarlandığı düşünülüyor.

Öfke Ritüeli inzivası nedir? Öfke ritüeli neden, nasıl yapılır?

ÖFKE RİTÜELİ NEDEN, NASIL YAPILIR?

Öfke ritüeli, katılımcıların kendilerine zarar veren kişileri ya da kötü deneyimleri düşünerek öfkelerini serbest bırakma süreci olarak tanımlanabilir. Kadınlar tarfından yapılan bu ritüel ya da meditasyon, toplumda ifade edemedikleri öfkelerini serbest bırakmalarını sağlıyor.
Uzmanlar bu tarz ritüellerin kadınların ruhsal sağlığına olumlu yansıdığı söylüyor. Öfke ritüeli; meditasyon, yoga, nefes çalışmaları ve dans gibi farklı uygulamaları da içerebiliyor.

 

Bu ritüel esnasında kişi, öfkenin kaynağını anlamaya, duygularını kabul etmeye ve sakinleşmeye odaklanır. Bu süreçte öfkeyi harekete geçiren düşünceler ve duygular fark edilir ve kabul edilir, ancak bu duygulara karşı tepki vermek yerine huzur ve iç huzur arayışına odaklanılır. Bu ritüel, öfkenin zarar verici etkilerini azaltmaya ve kişinin duygusal refahını artırmaya yardımcı olabilir.

BAZI RİTÜEL TÜRLERİ

  • Rahatlama Ritüeli
  • Denge Ritüeli
  • Huzur Ritüeli
  • Nefes Ritüeli
  • Sevgi ve Şefkat Ritüeli
  • Arınma Ritüeli
  • Yenilenme Ritüeli
  • Huzur Dolu Uyku Ritüeli
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin