Neslim Güngen kimdir, kaç yaşında nereli? Gözaltına alınan Neslim Güngen ne iş yapıyor?

İstanbul'da sosyal medya fenomenlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen gözalltına alındı. Dilan Polat'ın kendisini sektöre hazırladığını belirten Neslim Güngen, MASAK'ın da takibindeydi. Peki, Neslim Güngen kimdir, kaç yaşında nereli? Gözaltına alınan Neslim Güngen ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Neslim Güngen kimdir, kaç yaşında nereli? Gözaltına alınan Neslim Güngen ne iş yapıyor?

Sosyal medya fenomenlerine yönelik yürütülen soruşturmada, İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese yönelik operasyon düzenlendi. Güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alındı. Peki, Neslim Güngen kimdir, kaç yaşında nereli? Gözaltına alınan Neslim Güngen ne iş yapıyor?

NESLİM GÜNGEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Neslim Güngen, 1986 yılında dünyaya geldi. Babası Gümüşhaneli, annesi Çankırılı olan Güngen, 13 yaşında ilk defa kuaför ve güzellik sektörüne adım attı. Liseden sonra üniversite diplomasını alan Güngen, 19 yaşındayken anne oldu. Neslim Güngen, 22 yaşında 5 yıllık yurt dışı eğitimlerine katıldı. 2017 yılından itibaren sosyal medya platformlarındaki makyaj ve güzellik videoları ile gündeme gelmeye başladı.

Neslim Güngen kimdir, kaç yaşında nereli? Gözaltına alınan Neslim Güngen ne iş yapıyor?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Neslim Güngen, sosyal medya hesabından yaptığı lüks tüketim görüntüleri ile tanınıyordu. Fenomenlerin bağlantılı oldukları kişiler, banka hesapları, MASAK raporları incelendi. Çift, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Ünlü fenomen Dilan Polat ile eşi Engin Polat, "Kara para aklamak", "Vergi usul kanuna muhalefet" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Polat çiftinin ardından birçok sosyal medya fenomeni yakın takibe alınmış ve evlerine operasyonlar düzenlenmişti. Bu operasyonlar kapsamında Nihal ve Bahar Candan kardeşler de gözaltına alıp tutuklanmıştı.

 

DİLAN VE ENGİN POLAT HAKKINDA SORUŞTURMA TAMAMLANMIŞTI

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonun ardından Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma savcılığınca hazırlanan iddianamede şüphelilerin "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin