Muskat tozunu sütle karıştırıp yüzünüze sürün: Muskat tozunun cilde mucizevi etkileri ortaya çıktı

Cilt bakımında kullanılan doğal yöntemlerden en etkilisi şüphesiz, muskat cevizinden elde edilen muskat tozudur. Bu süper özelliklere sahip tozun etkilerini duyunca, hemen denemek isteyeceksiniz. İşte muskat cevizinin cilde faydaları

Muskat tozunu sütle karıştırıp yüzünüze sürün: Muskat tozunun cilde mucizevi etkileri ortaya çıktı

Muskat cevizi, iltihap önleyici özellikleri sayesinde dermatit, güneş yanığı ve egzama gibi cilt sorunlarını yatıştırmada etkili olabilir ve tahrişi hafifletebilir.

Journal of Coastal Life Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırma, muskat cevizi bazlı jelin güçlü iltihap önleyici özelliklere sahip olduğunu ve hücrelere zarar verme riski taşıyan sitotoksik aktivitenin oldukça düşük olduğunu ortaya koymaktadır.

Muskat cevizi, cildin genç görünümünü korumaya ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olan serbest radikal temizleyici olarak işlev görür.

Öte yandan muskat cevizi, sivilceli ciltlerde yağ üretimini dengelemeye yardımcı olan anti-akne özelliklere sahiptir. Ayrıca muskat, "miristisin" bileşiği içerir.

Bu da sivilceleri önlemeye destek olur. Yayımlanan bir araştırmaya göre muskat cevizi, sivilcelere neden olan Cutibacterium acnes ve Staphylococcus aureus bakterilerine karşı etkili olduğunu göstermektedir.

Muskat tozunu sütle karıştırıp yüzünüze sürün: Muskat tozunun cilde mucizevi etkileri ortaya çıktı

Muskat peeling özelliklere sahip olduğundan, ölü deri hücrelerinin temizlenmesine ve akne oluşumunun önlenmesine katkı sağlar.

Ayrıca cilt dokusunu iyileştirir ve cildin yenilenmesini destekler. Ciltte pigmentasyonu azaltarak, leke görünümünü hafifletir ve daha eşit bir cilt tonu sağlar.

CİLT BAKIMINDA MUSKAT NASIL KULLANILIR?

Cilt bakım rutininize muskat cevizini eklemenin farklı yolları mevcuttur.

Egzama gibi iltihaplı cilt durumları için, muskat cevizi tozunu Hindistan cevizi yağı ile karıştırıp etkilenen bölgeye sürebilirsiniz.

Sivilceleri azaltmak ve cildi gençleştirmek için; 1 tatlı kaşığı muskat cevizi tozunu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve bal ile karıştırıp yüzünüze uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra cildinizi durulayın.

Cildin berraklığını ve parlaklığını artırmak için, muskat cevizi tozunu az miktarda sütle karıştırarak haftada iki veya üç kez uygulayabileceğiniz bir macun hazırlayabilirsiniz.

Sert hareketlerden kaçınarak cildinize muskat cevizi tozunu ince bir şekilde sürmeniz önerilir. Tek seferde 1 yemek kaşığından fazla muskat cevizi kullanmamaya dikkat edin.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin